Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima spas za nogomet

Predsjednik Barce objavio rat ovim klubovima pa poručio: "Osvojit ćemo La Ligu već ove godine"

Predsjednik Barcelone najavio je rat klubovima poput Manchester Cityja i PSG-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Joan Laporta, predsjednik Barcelone ne odustaje od omraženog projekta europske Superlige, a klubovima koje vode arapski državni fondovi, poput PSG-a i Manchester Cityja, najavio je rat.

"Ne možemo dopustiti da europski nogomet zapadne pod ruke država koje nisu dio Europske unije. Očito je da iza Cityja i PSG-a stoji tvornica novca i borit ćemo se protiv toga", kazao je Laporta u razgovoru za španjolsku televiziju TVE pa nastavio:

"A to neće biti samo tri kluba koje sam spomenuo (Barca, Real i Juventus), već i ostali koji šute, ali nas podržavaju iz pozadine", rekao je.

Laporta ne odustaje od Superlige

Prvi pokušaj pokretanja Superlige propao je u travnju 2021. godine, navijači su digli glas, a engleski i talijanski klubovi su izašli iz projekta. To pak znači da su samo tri kluba ostala "unutra", a to su Barcelona, Real Madrid i Juventus.

Celta - Real Madrid Pljušte teške optužbe nakon Realove pobjede: "Samo je još sudac trebao izvesti penal" divider

"Nastavit ćemo se boriti. Florentino Perez, predsjednik Reala i ja ćemo nastaviti promovirati projekt Superlige. Samo tako možemo spasiti europski nogomet", kazao je Laporta pa dodao kako se moraju uklopiti u europski nogomet, bez uništavanja nacionalnih liga. 

"Nacionalne lige su ključne za nas".

Tvrdi da Barca može osvojiti La Ligu

Za kraj predsjednik Barcelone se osvrnuo na borbu za španjolsku La Ligu. Na prvom mjestu je Real Madrid s 15 bodova više od Barcelone na četvrtom mjestu koja pak ima utakmicu manje.

"Uvjeren sam da možemo postati prvaci već ove sezone. Osvojit ćemo titulu, i to jako lako. U drugom dijelu sezone smo jaki. Imamo momčad koja ide naprijed punim gasom, trenera koji ima jasne ideje i tjera nas da igramo naš autentični nogomet", kazao je pa dodao:

"Ponovno smo pronašli naš identitet. Neće biti lako, to je veliki izazov, ali mislim da je to izvedivo", zaključio je.

Tablica La Liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider