Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaključen sastanak

Predložen format Lige prvaka za kolovoz, ali ne slažu se svi s tim planom

Iako vlada neizvjesnost kada će se nogomet vratiti, UEFA i Europsko udruženje klubova još uvijek ciljaju na to da se najveće lige vrate tijekom srpnja, ali i da se igraju europska natjecanja Liga prvaka i Europska liga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nekoliko dana UEFA je objavila kako je posljednji dan kolovoza krajnji datum kada se natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi moraju završiti.

Prema posljednjim informacijama, četvrtfinala, polufinala i finala oba natjecanja mogla bi se odigrati u dva tjedna tijekom kolovoza. Kao što se ranije najavljivalo, zamisao je da se svaki krug odlučuje kroz jednu utakmicu na neutralnom terenu iza zatvorenih vrata. No ne slažu se svi s tim planom.

UEFA i ECA žele da se domaće lige što prije nastave, ali nije u svim zemljama jednaka situacija s koronavirusom. Utakmice bi se igrale bez prisustva navijača, dok bi zdravstvena sigurnost trebala biti na najvišoj razini.

U Njemačkoj je Bundesliga već zakazala povratak u svibnju, dok Talijani planiraju krenuti s aktivnostima početkom svibnja i onda kroz koji tjedan početi igrati.

Također, Španjolci ističu da bi sezona 2020./21. mogla početi bez previše problema u rujnu. Igrači bi i dalje imali 21 dan odmora i oporavka.

gol expired Šokantno priznanje poznatog tenisača: ''Nudili su mi 100 tisuća dolara za poraz u prvom kolu Australian Opena'' divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider