Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KICKEROV TOP 10

Poznato je tko su najuspješniji "jokeri" u povijesti Bundeslige, jedan je bolji od Pizarra i Zicklera

Kicker je objavio podatke u najboljim strijelcima nakon ulaska s klupe u povijesti Bundeslige

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izuzetno je važno u nogometu imati kompletno pokrivenu ekipu. Naravno, udarni sastav je najvažniji i od njega sve kreće, no često ključem utakmica budu igrači koji promjenu rade ulaskom u igru s klupe za pričuve. Tu se posebno cijene "jokeri", oni igrači koji u takvim okolnostima ulaze i postižu pogotke.

Često su takvi pogoci ključ preokreta ili potvrde rezultata pa su njihovi autori itekako bitni. Vođeni time iz njemačkog Kickera su odlučil istražiti povijest Bundeslige te otkriti tko su najbolji jokeri u povijesti. Izdvojili su njih deset.

Na posljednjem se mjestu tako nalazi Nelson Haedo Valdez. Čovjek koji je kasnije postao sinonim za ulazak s klupe postigao je 13 pogodaka u 83 ulaska u igru kao pričuva. On je svoje pogotke postizao za Borussiju Dortmund, Werder Bremen i Eintracht Frankfurt.

Jednaki broj pogodaka, ali u manje utakmica, postigao je Günther Thiele, dok se ispred njih nalaze dvije legende Bayerna, Arjen Robben i Mehmet Scholl te Hans-Jörg Criens, svi s po 14.

Velike promjene radio bi, u rijetkim trenucima kad bi se našao na klupi, i Franck Ribery, postigavši 15 pogodaka nakon 69 ulazaka.

Četvrto mjesto pripada jednom jedinom Robertu Lewandowskom. On je samo 36 puta ušao s klupe, ali to mu je bilo dovoljno za 16 pogodaka.

Prva tri mjesta pripadaju pravim sinonimima za ulaske s klupe.
Treće mjesto zauzeo je čovjek koji je godinama bio Bayernov čovjek za hvatanje rezultata, Alexander Zickler, da bi onda uslijedio jedan od najboljih strijelaca u povijesti lige, Claudio Pizarro. On je s klupe ušao čak 166 puta, a tim putem postigao je 21 pogodak. To je naravno samo dio od njegovih impresivnih 197 pogodaka.

Prvo mjesto je puno uvjerljivije nego što bi itko očekivao i pripada jednom od dva aktivna igrača na ovoj ljestvici. To je Freiburgov Nils Petersen, igrač koji nemilosrdno trpa kao zamjena. Zabio je je tako već 33 puta, od toga četiri puta ove sezone.

Petersen je do sada zabio 84 pogotka u 1. Bundesligi, a posebno je dobar bio u sezoni 2017./18. Tada je postigao 15 ligaških pogodaka, od čega je jedan proglašen pogotkom sezone, a uslijedio je i poziv u reprezentaciju te dva nastupa. Završio je i na preliminarnom popisu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, no izbornik Löw ga se na kraju ipak odrekao.

On je nastavio postizati pogotke, no posljednjih sezonama to puno češće radi kad ne započne utakmicu u udarnom sastavu. Njegova brojka od 33 pogotka bez sumnje će još porasti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider