Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POZNATO LICE

HNS odredio suca okršaja na Maksimiru: Hajduk nikad nije izgubio derbi koji je on sudio

Delegirane su sudačke postave za prvo kolo SuperSport HNL-a, a čast otvoriti prvenstvo velikim derbijem dobio je Igor Pajač.

Igor Pajač i Dario Melnjak (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

S vrlo poznatim imenom susrest će se Dinamo i Hajduk ovog petka, kad međusobnom utakmicom otvore novu ligašku sezonu.

To je sudac Igor Pajač, 37-godišnjak iz Svetog Ivana Zeline i čovjek od povjerenja vodstva lige, kojem će ovo biti ukupno peti derbi u karijeri.

Zanimljivo je navesti kako Hajduk nikad nije izgubio derbi koji je Pajač sudio.

Dosad sudio četiri derbija

Svoj prvi derbi sudio je u svibnju 2021. godine, kad je na Poljudu bilo 1:1. U travnju 2022. godine sudio je zaostalu utakmicu u kojoj je Hajduk slavio 1:0 pogotkom Nikole Kalinića. 

Jedini derbi koji je sudio na Maksimiru bio je prošlogodišnji Superkup, koji je završio rezultatom 0:0, prije nego što je Dinamo slavio nakon kaznenih udaraca, a prošle sezone sudio je i susret 14. kola, 21. listopada na Poljudu, koji je završio rezultatom 1:1.

Pajačevi pomoćnici bit će Bojan Zobenica i Ivan Mihalj iz Velike Gorice te četvrti sudac Zdenko Lovrić iz Đakova. Glavni VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, dok će mu pomagati Kruno Šarić iz Županje.

Duje Strukan sudit će susret Gorice i Varaždina, Ante Terzić u Kranjčevićevoj će dijeliti pravdu Lokomotivi i Istri, dok će Mateo Erceg iz Benkovca suditi Rijeci i Rudešu. 

Čast suditi susret Osijeka i Slaven Belupa na otvaranju Opus Arene dobio je Jakov Titlić iz Potravlja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider