Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LIJEČNICI PRAVOVREMENO REAGIRALI

Poznat je razlog zašto se bivši kandidat za Zlatnu kopačku srušio na terenu

Navijače je prošlog vikenda šokirala situacija s utakmice nizozemske Eredivisie.

Pružanje pomoći Basu Dostu (Foto: Profimedia)

Utakmica prošlog kola nizozemske Eredivise između AZ Alkmaara i NEC Nijmegena prekinuta je u 90. minuti, pri vodstvu gostiju rezultatom 1:2.

Razlog tome bila je ružna situacija na terenu. Napadač gostiju Bas Dost srušio se nakon jednog šprinta i ostao bez svijesti. Igrači su se okupili oko njega, a situacija je jako podsjetila na onu s Europskog prvenstva, kad je kolabirao Christian Eriksen.

Doveo NEC u vodstvo pa sve zabrinuo

34-godišnji nizozemski napadač, koji je u toj utakmici NEC doveo u vodstvo, na kraju je nakon uspješne reanimacije iznesen na nosilima, ali pri svijesti.

Bas Dost Poznati napadač kolabirao na travnjaku pa iznenadio potezom: "U svlačionici je nastala potpuna tišina" divider

Hospitaliziran je, a pretrage su potvrdile što se dogodilo. Dost boluje od miokarditisa, odnosno upale srčanog mišića.

Igrači NEC-a i AZ-a oko Bas Dosta Igrači NEC-a i AZ-a oko Bas Dosta (Foto: Profimedia)

"Postoji više razloga zašto mi se to moglo dogoditi. Imao sam sreće da su liječnici reagirali i uspješno me reanimirali", rekao je Dost za nizozemske medije, nastavivši kratko o budućnosti.

"Trenutno razmišljam samo o tome kako se oporaviti u krugu obitelji, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Moram još malo ostati u bolnici na dodatnim pretragama, a onda se idem kući odmoriti."

Gotovo osvojio Zlatnu kopačku, igrao za nekoliko jakih klubova

Dost iza sebe ima plodnu karijeru, unutar koje je najviše pružio kao napadač lisabonskog Sportinga. U sezoni 2016./17. postigao je 34 pogotka u 31 ligaškom nastupu te je završio drugoplasirani u poretku za Zlatnu kopačku, odmah iza Lea Messija.

U karijeri je nastupao za Heracles, Heerenveen, Wolfsburg, Sporting, Eintracht, Club Brugge, Utrecht i NEC, s većinom je svugdje bio efikasan. Odigrao je 538 utakmica i postigao 268 pogodaka. Za Nizozemsku je nastupio 18 puta i postigao jedan pogodak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider