Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak korijenima

Povratak kući: Toni Fruk posjetio omladinsku školu svog prvog kluba

Toni Fruk posjetio je školu nogometa u kojoj je započeo karijeru

Toni Fruk (Foto: Profimedia)

Školu nogometa Nogometnog kluba NAŠK iz Našica posjetio je Toni Fruk koji je dres NK NAŠK nosio od 2008. do 2012. godine. NK NAŠK osnovan je 1919. u gradu Našice koji je oduvijek imao velik interes za nogomet.

Toni Fruk (Našice, 9. ožujka 2001.) hrvatski je nogometaš, koji trenutačno igra za Rijeku na poziciji ofenzivnog veznog ili krila. Fruk je nastupao za sve mlađe uzraste nogometne reprezentacije Hrvatske.

NAŠK Našice NAŠK Našice (Foto: Facebook)

Rođen u Našicama, nogometnu karijeru je započeo u NK NAŠK, a u 2018. godini iskustvo stječe u omladinskoj akademiji belgijskog Mouscrona, a u drugoj polovici sezone 2018./19., prelazi u akademiju talijanske Fiorentine.

Kao senior odigrao je utakmice 2020. u hrvatskom drugoligašu Dubrava, gdje je bio na posudbi, 2021. odlazi na drugu posudbu u prvoligaša Goricu, a u ljeto 2023. u Rijeku i svoj prvi nastup za HNK Rijeka je imao 22. srpnja 2023. gdje su pobijedili Rudeš.

Uspjeh iz Našica

Jedan od Našičana koji je imao uspješnu karijeru u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, je Mario Prišć. On je trenutno igrač HNK Rijeka, a prije toga igrao je za NK NAŠK, NK Croatia iz Đakova, NK Osijek, te bečki Rapid. Drugi istaknuti nogometaš iz Našica je Milan Pavličić, koji je također igrao za NK Osijek.

Osim seniorske ekipe, klub NK NAŠK posvećuje veliku pažnju razvoju mladih talenata kroz sve mlađe selekcije, uključujući U-8, U-10, U-12, U-14, U-16 i U-18, koje se natječu u ligama na području Slavonije i Baranje.

Vuco VIDEO Hajduk dobio novu pjesmu: Vuco obradio svoj hit, usko je vezano uz rezultate Splićana divider

Filip Hrgović Daniel Dubois porazio Filipa Hrgovića prekidom u osmoj rundi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider