Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast djevojke!

Povijest je ispisana! Stephanie Frappart postala prva žena koja je dijelila pravdu u velikom finalu UEFA-inog natjecanja!

Stephanie Frappart postala je prva sutkinja koja je vodila ovako veliku i značajnu nogometnu utakmicu za muškarce.

Galerija Stephanie Frappart (Foto: AFP) Sutkinje u UEFA-inom Superkupu (Foto: AFP) Sutkinje u UEFA-inom Superkupu (Foto: AFP) +1 Sutkinje u UEFA-inom Superkupu (Foto: AFP)

U utakmici UEFA-inog Superkupa, u kojem su se za prvi trofej sezone u Istanbulu obračunali Liverpool i Chelsea, sutkinja Stephanie Frappart postala je prva žena koja je sudila ovako veliku utakmicu u UEFA-inim natjecanjima. Vijest da će dijeliti pravdu poznato je još od početka kolovoza, a sada se to i dogodilo.

Podsjetimo, Frappart je dijelila pravdu u finalu nedavno završenog Svjetskog prvenstva za žene, u kojem je SAD bio bolji od Nizozemske. U travnju ove godine postala je prva žena koja je vodila utakmicu najvišeg ranga francuskog nogometa za muškarce. Na kraju sezone stigla je potvrda da će iduće sezone biti standarni član sudačke postave u Ligue 1.

Liverpool slavi osvajanje Superkupa (Foto: AFP) Liverpool je pobjednik UEFA-inog Superkupa nakon drame izvođenja jedanaesteraca! divider

Frappart nije prva sutkinja kojoj je dodijeljeno suđenje neke UEFA-ine muške natjecateljske utakmice. Tu je čast imala Nicole Petignat, koja je sudila tri kvalifikacijske utakmice za UEFA kup između 2004. i 2009.

Njezine pomoćnice bile su također djevojke, a riječ je o Manuele Nicolosi i Michelle O'Neal. Četvrti sudac utakmice i čovjek spreman da uskoči u ulogu glavnog suca ako se nešto dogodi Frappart bio je ugledni turski djelitelj pravde - Cuneyt Cakir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider