Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najpoželjniji ždrijeb

Povijesna prilika za Hajduk: Bijeli će svim srcem navijati za PAOK u drugom pretkolu, evo i zašto

Ždrijeb Konferencijske lige u Nyonu spojio je Hajduk s boljim iz susreta PAOK – Beitar Jeruzalem.

Igrači Hajduka slave pogodak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Ples kuglica u Nyonu spojio je Hajduk s boljim iz dvoboja između grčkog PAOK-a i izraelskog Beitara u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Kristijan Lovrić Hajduk izbjegao dva najteža protivnika i dobio odličan ždrijeb, Osječani i Riječani mogu biti zadovoljni divider

Prvi susret na rasporedu je 10. kolovoza u Splitu, dok je uzvrat sedam dana kasnije.

Hajduk želi PAOK, donosi im status nositelja

Hajduku se smiješi povijesna prilika, rekli bi, koja se ne smije propustiti. Prvo, svi hajdukovci trebali bi navijati za PAOK u drugom pretkolu protiv Beitara, prolaz Grka donosi Bijelima status nositelja u play-offu Konferencijske lige, naravno, ako Hajduk prođe u dvomeču.

Beitara ne treba odmah otpisivati, ali, ruku na srce, momčad iz Izraela nikada u povijesti nije igrala grupnu fazu europskog natjecanja.

Izraelci su prošlu sezonu završili kao osmoplasirana momčad domaćeg prvenstva, ali do kvalifikacija za Konferencijsku ligu došli su osvojivši izraelski kup.

Hajduk Skinuli najvećeg rivala u gostima, ali nije bilo euforije: Evo zašto se velika pobjeda Hajduka nije previše slavila u svlačionici divider

Posljednji put igrali su kvalifikacije za Europsku ligu u sezoni 2020./2021. kada su izgubili 0:2 od albanske Teute u prvom pretkolu, a dvije godine prije također su ispali u prvom pretkolu od gruzijskog FC Chikhura Sachkhere s ukupnih 1:2.

Dakle, PAOK je i prije ždrijeba bio najpoželjniji protivnik, a čekamo da odradi posao protiv Izraelaca i dođe na Poljud 10. kolovoza.

Grci su ozbiljna momčad, prošlu sezonu završili su četvrti u prvenstvu, ali dogurali su i do finala kupa, gdje je bolji ipak bio potencijalni Dinamov protivnik AEK.

PAOK prema Transfermarktu vrijedi nešto više od 52 milijuna eura, dok se vrijednost Hajdukovih igrača procjenjuje na 50,35 milijuna eura.

Kylian Mbappe Stigla je rekordna ponuda za Mbappea! Naravno, iz Saudijske Arabije divider

Navrjedniji eksponat kluba iz Soluna je 20-godišnji Giannis Konstantelias, a iza njega odmah slijedi bivši srpski wunderkind Andrija Živković. Spomenimo i našeg Dominika Kotarskog, koji se sjajno snašao u Solunu, a već ima i ponuda iz ozbiljnih liga za nastavak karijere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX