Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema mira

Potresi u Hajduku: Kaliniću nije prvi put da je potjeran s Poljuda

Nikola Kalinić razočaranje je u Hajduku doživio i kao igrač, i to nakon što se spektakularno vratio u Split…

Vidjeli smo nove poljudske potrese. Međusobna prozivanja na relaciji Nikole Kalinića, sad već bivšeg sportskog direktora, te službenog Hajduka na čelu s predsjednikom Ivanom Bilićem.

Torcida Cirkus u Hajduku čudi samo naivne navijače: Tko povlači konce i ima korist!? Slučaj Perišić najbolje sve govori divider

No Kaliniću nije prvi put da je potjeran s Poljuda - razočaranje je doživio i kao igrač, i to nakon što se spektakularno vratio u Split.

Trebala je to biti jedna od najljepših priča - iz veronske Arene - nakon gotovo 15 godina bogate inozemne - Nikola Kalinić krenuo je put kući, put Poljuda. Uz jasnu poruku!

Poljud Gledatelji Dnevnika Nove TV rekli svoje: Evo što smatraju tko je odgovoran za situaciju u Hajduku divider

"Dragi Hajdukovci, vidimo se uskoro! Najbolji trenuci tek nam slijede!"

No to se nije dogodilo - bivši predsjednik Lukša Jakobušić i bivši sportski direktor Mindaugas Nikoličius - možda su ga vratili kao spektakularno pojačanje... Kalinić je čak i srušio Dinamu u derbiju, no naslov je i u svibnju 2022-e ponovno završio na Maksimiru.

Posljednjeg dana iste godine Hajduk je za trenera predstavio Ivana Leku - koji Kalinića u svojim planovima nije vidio. Pa je neslavno završila priča o velikom povratku.

Ivan Bilić Ivan Bilić: "Nikola je u nizu situacija prešao granice profesionalnog i ljudskog djelovanja, ja sam ga smijenio" divider

Neslavno se na Poljudu skončala i Lekina era - no u jesen 2023-e Hajduk je i pod Mislavom Karoglanom s pravom sanjao naslov. U siječnju ove godine Kalinić je odlučio opet navući igrački marker i pomoći koliko treba. I opet je - skupa s hajdučkim pukom - doživio razočaranje. Naslov se slavio na zagrebačkom Trgu.

Nova sezona, nova nadanja, novi ljudi na čelu Hajduka - i ponosno predstavljanje baš Kalinića u novoj ulozi - sportskog direktora.

"Za funkciju su jako bitna nogometna poznanstva i nogometno znanje koje ja imam. Moja prva želja odnosno cilj je dovesti trenera u što kraćem mogućem roku", kazivao je Kalinić.

Niti četiri mjeseca kasnije - Kalinić je otjeran iz Hajduka i kao sportski direktor. Baš onaj koji je - ironično - morao priopćiti da je završila i bajka koja to nikad nije bila - Ivana Perišića i Hajduka. U kojem nikako da nađu miran i konzistentan put.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook