Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogovoren veliki projekt

Kinezi oduševljeni potencijalom u Velikoj Gorici: ''Ovo je ravno viceprvacima svijeta''

Kineski investitor trebao bi izgraditi nogometni stadion u Velikoj Gorici. To je konačni zaključak nakon što je potpisan Sporazum o suradnji između Grada Velike Gorice, lokalnog Nogometnog saveza i jedne kineske kompanije.

Mogući stadion u Velikoj Gorici (GOL.hr)

Udareni su pečati, stavljeni su potpisi i dana je ruka ruci. Sve za izgradnju nogometnog stadiona i kampa u Velikoj Gorici.

Stadion bi bio izgrađen odmah pored postojećeg stadiona aktualnog prvoligaša Gorice. A sve bi popratila izgradnja nekolicine terena za trening i nekoliko hotela.

A glavni je razlog je kinesko oduševljenje lokacijom!

"Sretna sam što sam ovdje jer je Hrvatska zaradila veliku svjetsku pozornost fantastičnim uspjehom na Svjetskom prvenstvu, a mi vidimo izrazito veliki potencijal ove suradnje zbog lokacije, koja je fantastična", izjavila je osnivačica kompanije Z-Run WII Ton Industry Jiang Yu.

No, osim lokacije, ostala brojna pitanja poput koliki će biti kapacitet stadiona i radi li se o nacionalnom stadionu gdje će igrati reprezentacija, ostala su neodgovorena.

Dinamo II - Varaždin (Foto: Facebook) Varaždin zbog Dinamovog poteza upozorava na regularnost Druge HNL: Traži se pravo rješenje divider

"Ne, ovo nije nacionalni stadion. Ovdje je priča sasvim drugačija, priča koja će obuhvatiti sportsko-rekreativnu, a kasnije i gospodarsku infrastrukturu", ističe predsjednik Nogometnog saveza zagrebačke Županije Nenad Črnko te nadodao:

"Na kraju, idemo to okrenuti naglavačke. Mi smo zemlja koja ne može podnijeti da reprezentacija igra isključivo na jednom stadionu."

A može li Davor Šuker podnijeti da neko iz njegove kuće, iz HNS-a, poput Črnka pokreću vlastitu ideju o stadionu. I krije li se tu razlog zašto Savez nije, barem ne još, podržao ovaj projekt.

"Pa gledajte, ja sam član Izvršnog odbora HNS-a i znam na koji način funkcionira Hrvatski nogometni savez. Radi se o investiciji koja neće koristiti nikakav javni novac. Znači, nema nikakvog razloga da i Hrvatski nogometni savez i Vlada Republike Hrvatske ne daju podršku ovom projektu. Jer ovaj projekt je ravan viceprvacima svijeta", izjavio je Črnko.

Kontaktirali smo i HNS, Šukerovog prvog suradnika, Izvršnog direktora Marijana Kustića koji je poručio da Savez može samo poželjeti da se projekt i ostvari. S druge strane, Velikogoričani poručuju: ako se stadion ne izgradi, odgovornost će biti na višim instancama, a ne na njima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider