Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SUPERZVIJEZDA U DOMOVINI

Potencijalno pojačanje Osijeka prije par godina tražilo je pola Europe, a onda je nestao u katarskoj ligi

S momčadi Osijek nekoliko je treninga odradio potencijalno novi napadač Bijelo-plavih, Mohanad Ali.

Mohanad Ali (Foto: Afp)

Muhammad Ali jedan je od najvećih sportaša u povijesti. Što se tiče Mohanada Alija, on tako što nije, ali se prije par godina očekivalo da će postati barem jedan od najvećih u povijesti svoje domovine, Iraka. 

On to zasad nije postao, iako status superzvijezde u domovini nije izgubio. No, svakako je malo nestao sa svjetske nogometne mape, gdje se prije samo par godina za njega raspitivalo pola Europe.

Na Opus Areni je azijska superzvijezda

Zašto ga sad spominjemo? Zbog toga što je već nekoliko dana u Osijeku, gdje je trenirao s prvom momčadi našeg prvoligaša, čiji bi u idućim danima mogao postati novi član.

Riječ je o 23-godišnjaku koji je prije gotovo pet godina bio na pragu nekih od najvećih europskih klubova. Tada je kao 18-godišnjak briljirao na prvenstvu Azije, gdje je već bio najveća zvijezda reprezentacije Iraka.

Za nju je do danas odigrao 38 utakmica te postigao 17 pogodaka, što je odličan prosjek. No, dvije godine je već bez nastupa u reprezentativnom dresu i praktički je nestao iz ozbiljnog nogometa. Zašto? Jednim velikim dijelom zbog ozljeda.

Posljednje dvije godine malo se o njemu zna

Naime, početkom sezone 2021./22. došao je na posudbu u grčki Aris, gdje se nakon samo tri utakmice ozbiljno ozlijedio i propustio je cijelu sezonu. Vratio se nakon toga u katarski Al Sailiya, gdje je ušao s klupe u prva dva kola, postigao jedan pogodak, a onda nestao. Ne znamo razlog toga, ali prema Transfermarktu nije upisao službeni nastup od kolovoza prošle godine.

Prema istom izvoru, on je još uvijek član Al-Duhaila, katarskog kluba koji ga je 2019. iz Iraka kupio za 1.8 milijun eura. Kako je došao u Osijek te po kojoj osnovi postoji opcija njegovog angažmana, zasad još uvijek nismo saznali.

No, riječi svjedoka koji su ga vidjeli na treningu idu u smjeru toga da se radi o izuzetno talentiranom i vrlo brzog igraču, sjajne kontrole lopte. Ali, zabrinjava podatak da je u seniorskoj klupskoj karijeri odigrao tek 47 utakmica. Transfermarkt u takvim podacima rijetko kad griješi.

Hoće li Mohanad Ali, nekad s razlogom vrlo hvaljeni nogometaš, postati nova HNL akvizicija? To ćemo saznati uskoro, ali svakako znamo da je Osijeku potreban još jedan napadač. 

Postane li to Ali, svakako će klub postati najpraćeniji dosad, jer Iračanin je itekako popularan na društvenim mrežama. Uspije li u Osijeku i oživjeti svoju karijeru, bit će to posao od kojeg će obje strane promovirati. Samo mu se prije toga mora staviti ugovor na stol.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider