Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kada bi se tako posložile...

Brutalan ždrijeb Lige prvaka: Kreirat će se skupina za pamćenje!?

Počela su poigravanja s potencijalnim skupinama Lige prvaka za iduću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Manchester United osvojio Europsku ligu i zaradio direktan plasman u Ligu prvaka iduće sezone, engleski mediji počeli su s kombinacijama koga bi njihovi klubovi, kojih bi moglo biti čak PET u natjecanju, mogli izvući. Postoje brojne kombinacije, a od samo pomisli na neke zaboli vas glava.

Kao pobjednik Europske lige United će biti u drugom bubnju, zajedno s Barcelonom, Atletico Madridom, Sevillom (ako se kvalificira), PSG-om, Borussijom (D), Portom i Manchester Cityjem, što znači da s njima ne može završiti u istoj skupini.

United u drugom bubnju s Barcom, PSG-om...

Prvi bubanj u potpunosti je kompletiran, a u njemu se nalaze prvaci: Bayern, Juventus, Benfica, Real Madrid, Šahtar, Chelsea, Monaco, Spartak Moskva. Osim s Chelseajem, United može biti izvučen s bilo kojim klubom u istoj skupini.

Treći bubanj sačinjavaju Tottenham, Basel i Anderlecht, dok se kroz kvalifikacije trebaju probiti Napoli, Dinamo Kijev, Ajax, Liverpool i Olympiakos. Osim s Tottenhamom i Liverpoolom, United može završiti u skupini s bilo kojim klubom.

Četvrti bubanj je zasada najveća nepoznanica, a u njemu se zasada nalaze Roma, RB Leipzig, Celtic i Feyenoord.

Najgora solucija za Josea Mourinha i njegov United bila bi skupina s Feyenordoom, Real Madridom i Napolijem. Moćno zvuči i kombinacija s Romom, Bayernom i Ajaxom, ili primjerice Feyenordoom, Napolijem i Monacom.

Najbolja solucija za Crvene vragove bila bi vjerojatno skupina s moskovskim Spartakom, kijevskim Dinamom i jednim od iznenađenja kvalifikacija koji će se probiti do četvrtog bubnja (možda Rijeka).

Brutalno dobre skupine smrti

No maknimo se od Uniteda i pozabavimo se takozvanim skupinama smrti...

Varijanta A: Real Madrid, PSG, Tottenham, Roma

Varijanta B: Juventus, Barcelona, Liverpool, Feyenoord

Varijanta C: Chelsea, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Roma

Varijanta D: Bayern, Manchester City, Napoli, Feyenoord

Ima još puno brutalnih kombinacija, no ove četiri smo izdvojili kao najjače skupine.

Spomenimo i da bi se Rijeka, kada bi prošla kvalifikacije za Ligu prvaka, bila smještena u četvrti bubanj, te da bi iduće sezone potencijalno na Rujevici dočekala: Tottenham, PSG i Real Madrid... To bi vjerojatno bio idealan scenarij kada bi Rijeka napravila podvig i izborila skupinu Lige prvaka.

Izvlačenje skupina Lige prvaka održat će se 24. kolovoza u Monacu. Ždrijeb 2. kola kvalifikacija, u kojem se priključuje Rijeka, na rasporedu je 19. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider