Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IVICA MEDO IZ MÜNCHENA

Postava Dinama za Bayern: Totalni bunker ne smije biti opcija, Bavarci imaju svoje svađe

Dinamo na gostovanju kod Bayerna.

Dinamovci šeću na terenu Bayerna (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Bayern je zabranio uobičajeni trening i upoznavanje Modrih s terenom dan uoči utakmice. Nijemci kažu da travnjak na Allianz Areni nije baš u dobrom stanju i da je to razlog. Nama se nije tako činilo kada smo sinoć prije press-konferencije izašli na tribinu kako bismo popratili šetnju Modrih trupa po Bayernovu bunjištu.

Travnjak nam je izgledao kao biljarski stol u odnosu na neke pašnjake u HNL-u. Ovisi kako na sve gledate, ipak su njemački kriteriji puno viši od hrvatskih.

Travnjak bi trebao živnuti

Modri su se vrzmali oko specijalnih lampi koje su postavljene na travnjak u tri-četiri reda. Kako je sunčevih zraka posljednjih dana malo, teško se probijaju kroz tmurne oblake, Bavarci imaju rješenje s umjetnim ultraljubičastim zrakama. Kažu da očekuju da će travnjak živnuti i da bi trebao biti u zadovoljavajućem stanju.

Iako je izgrađena prije dvadesetak godina, Allianz Arena još uvijek izgleda impresivno. Međutim, na nekim mjestima vide se sitna oštećenja i nazire se derutnost. Zub vremena ipak radi svoje, pogotovo kada je u pitanju interijer.

Primjećujem da ne bi škodilo da ljepotica za koju godinu dobije lagani facelifting, no kada se sjetimo hrvatskih stadiona, onda Bavarci ne moraju ništa dirati sljedećih stotinu godina.

Dinamo će imati veliku podršku

Sve govori da će Modri imati veliku podršku s tribina. Teško je reći koliko će biti Dinamovih navijača, ali dojam je da bi ih moglo biti više od pet tisuća, kako glase neke prognoze. U Münchenu i Bavarskoj ima jako puno Hrvata i mnogi traže ulaznice. A znate da su Hrvati snalažljivi i da bi ih moglo biti po čitavom stadionu.

Kako god, navijanje će sigurno biti odlično, Bad Blue Boysi već su najavili neka iznenađenja, no Modri se ne mogu uzdati samo u navijače, morat će nešto i odigrati ako žele uzdignute glave napustiti Allainz Arenu. Njemački mediji ne bave se pretjerano Dinamom. U prvom planu je FC Hollywood i njegovi problemi.

Nijemci upozorili na suca

Čak je najčitaniji članak u najpopularnijem lokalnom dnevniku Tageszeitungu o glavnom sucu utakmice, Španjolcu Juanu Martinezu Munueru. Nijemci pušu i na hladno nakon nekih neugodnih iskustava iz prošlih sezona, ističu prošlosezonski okršaj s Realom i nazivaju suđenje u Madridu skandaloznim.

Veliku prašinu podigao je izrazito kritični komentar Dietmara Hamanna o igri Jamala Musiale. Nekadašnji reprezentativac Njemačke sugerirao je da bi radije u svoju momčad uzeo Floriana Wirtza nego Bayernova ofenzivca. Smatra da Musiala nije toliko koristan i funkcionalan, da previše drži glavu dolje i pretjeruje s driblinzima.

U obranu je skočio Bayernov sportski direktor Max Eberl kazavši da Musialine izvedbe u dresu Bayerna i Elfa govore same za sebe. Uglavnom, podigla se prašina i o tome se puno polemizira u njemačkim medijima.

Svaka momčad ima slabost, pa i Bayernova. Dinamo ih mora pokušati iskoristiti, no to je lako reći, a teško napraviti. S igrom kao protiv Hajduka to neće ići. Modri će morati izdržati presing Bavaraca, ali ne smiju se povući u zagrljaj svojeg vratara. Ako to naprave, nema im spasa.

Moraju biti agresivni i pokušati nešto napraviti u napadu. Bez postignutog gola teško da mogu izvući pozitivan rezultat. Logično je očekivati zatvoreniju varijantu, ali totalni bunker ne smije biti opcija.

Radovi u Kranjčevićevoj VIDEO Stanovnike Kranjčevićeve probudili bageri: Počeli su radovi na stadionu na kojem će igrati i Dinamo divider

Preimenovan stadion Crvene zvezde Nakon Maksimira netko je na Googleu preimenovao stadion Crvene zvezde: Srbi misle da su Hrvati, ali... divider

Allianz Arena u plavom Gol.hr u Münchenu: Pomama Hrvata za ulaznicama, Dinamo bi moglo bodriti više od 5 tisuća navijača divider

Moguća postava Dinama:

Nevistić – Ristovski, Theophile, Mmaee, Pierre-Gabriel – Mišić, Sučić – Pjaca, Baturina, Hoxha – Petković

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook