Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GUŽVA U BAVARSKOJ

Gol.hr u Münchenu: Pomama Hrvata za ulaznicama, Dinamo bi moglo bodriti više od 5 tisuća navijača

Bavarska prijestolnica dočekala nas je kišom okupana, no tijekom današnjeg dana trebalo bi se razvedriti i čak zasjati sunce…

Allianz Arena u plavom (Foto: Afp)

Kada smo se sinoć vraćali u hotel s press-konferencije, Allianz Arena zasvijetlila je u plavom. U čast zagrebačkog Dinama, Bayernova gosta na otvaranju Lige prvaka. Eto još jednog dokaza koliko Bavarci respektiraju Dinamo i Hrvate, kojih u bavarskoj metropoli ima jako puno.

Gabriely Miranda Nova zvijezda Reala oženila se odmah nakon 18. rođendana: Razlog je poznata manekenka divider

U Münchenu se jutros još nije razvedrilo, ali konačno je prestala padati kiša. Pratila nas je jučer cijelim putem od slovensko-austrijske granice do bavarske prijestolnice. Čak i nešto niži vrhovi Alpa ozbiljno su zabijeljeli. Snijeg se s vrhova dolje na autocesti pretvarao u dosadnu kišu, bilo je hladno gotovo kao da smo u studenom, a ne pri kraju kalendarskog ljeta.

Pomama Hrvata u Münchenu za ulaznicama

Putem smo vidjeli podosta automobila s hrvatskim tablicama. Glavna navijačka karavana stiže tijekom današnjeg dana, iako smo već sinoć u gradu naišli na nekoliko manjih skupina.

"Vi ste navijači Dinama!?" dobacio nam je na hrvatskom barmen u foajeu našeg hotela, koji se nalazi na pola puta između Allianz Arene i centra grada.

Ivan Perišić Fabrizio Romano ekskluzivno objavio: Ivan Perišić na korak do potpisa za nizozemski klub divider

"Ima naših ljudi u hotelu. Čujem da će sutra biti jako puno navijača Dinama na stadionu. Prodao sam već dvije ulaznice, mislim da mogu nabaviti još pokoju", dok smo popili putnu, trljajući ruke ispričao nam je na šanku korpulentni barmen s hercegovačkim naglaskom.

"Moglo bi biti značajno više od pet tisuća navijača Dinama na stadionu. Ovdje ima puno Hrvata, a svi traže ulaznice i snalaze se kako znaju i umiju", kazivao nam je i u međuvremenu nas se sjetio jer smo ljetos pri povratku s Eura prespavali jednu noć u istom hotelu i na šanku utapali tugu nakon remija Vatrenih s Italijom u Leipzigu.

Večera u hrvatskom restoranu 

"Kako će Plavi sutra proći?" upitao nas je sa širokim osmijehom i odmah ponudio sugerirajući odgovor.

"Neće valjda biti porcija!? Kako su igrali protiv Hajduka…" zavrtio je glavom.

A tko zna, valjda neće. Nije zabranjeno živjeti u nadi, možda se nešto zalomi, iako je dovoljno pogledati koeficijente na kladionicama da sve bude jasno.

Naravno da znamo da je München prepun Hrvata. Mnogi tu rade i žive generacijski. No ugodno smo se iznenadili kada smo u blizini hotela slučajno nabasali na restoran koji drži obitelj podrijetlom iz okolice Imotskog.

"Slobodno pričajte hrvatski da se bolje razumijemo", odmah pri dolasku do stola kazala nam je simpatična konobarica s izraženim južnjačkim akcentom.

Veliki grb Hajduka

"Ja, brat i otac poslužujemo, a majka kuha u kuhinji", kazivala nam je.

Hrana je doista ukusna, ne može biti drukčija kada majka kuha.

"A za koga se ovdje navija, najbolje možete vidjeti ovdje na zidu", slatko se smijala i pokazivala nam prema unutrašnjosti priličnog velikog restorana s još većom terasom, koja je do prije nekoliko dana bila prepuna gostiju, a sada pliva u kiši.

Na bijelom zidu kočoperio se ofarbani veliki grb Hajduka, valjda metar s metar, a nedaleko od njega raspelo i klasični trobojni hrvatski motivi, čuturica i pleter sa šahovnicom.

"Ne brinite, dolaze ovdje i dinamovci", smijući se dobacio nam je mladić koji radi u restoranu.

Kada je čula da su za stolom Zagrepčani, majka je izašla iz kuhinje i ispratila nas širokim osmijehom i ljubaznim riječima.

Trebat će sreće

"Čuvajte se i sretno sutra. Navijamo za naše!"

Da, trebat će Modrima puno sreće na velebnoj Allianz Areni, ali i znanja. U svakom slučaju, moraju pružiti puno bolje izdanje nego protiv Hajduka u posljednjem derbiju da bi se nečemu nadali.

Bavarska prijestolnica dočekala nas je kišom okupana, no tijekom današnjeg dana trebalo bi se razvedriti i čak zasjati sunce. Tako barem kažu ovdašnje prognoze. Vidjet ćemo hoće li večeras na Allianz Areni granuti za Dinamo i njegove navijače. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook