Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ime koje je iznenadilo

Poruka Griezmannu i dva pobjednika Barcinog povratka: Autsajderi odmah do Messija

Barcelona se nogometu vratila uvjerljivom 4:0 pobjedom na Mallorci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Mallorci je krenuo pohod Barcelone, točnije njegov nastavak, na obranu titule prvaka. Mallorca se na domaćem terenu bez navijača nije uspjela oduprijeti Kataloncima, iako rezultat 4:0 možda ne dočarava pravu sliku viđenog na sinoćnjoj utakmici.

Ono što je za navijače Barcelone najvažnije, Lionel Messi je zabio gol i dva puta asistirao čime je potvrdio da je više od ključnog igrača za Blaugranu. Kad igra Messi, Barca sigurno pobjeđuje.

To se ne može reći za Antoinea Griezmanna kojem stanka nije pomogla da se stopi s ovom momčadi. Kada je u 57. minuti u igru ulazio povratnik Luis Suarez, četvrti sudac je podigao semafor s brojem 17, a ne 19 kao što se možda očekivalo.

Martin Braithwaite zabio je pogodak i tako kupio trenera Setiena koji je ovom odlukom očito htio poslati poruku FRancuzu. S druge strane, čovjek kojem su se mnogi smijali čak nije niti slavio gol koliko je samouvjeren u svoje sposobnosti. Danac je stigao kad se ozlijedio Suraz, ali ne želi priznati da je tek četvrti napadač.

On je definitivno jedan od dva pobjednika večeri. Drugi je pak stoper Ronald Araujo. Mnogi uopće nisu znali za ovog igrača koji je zamijenio Umtitija. Radi se o 21-godišnjem braniču B momčadi koji je prvi put zaigrao od prve minute. Bila mu je to tek druga utakmica, u prvoj je jesenas u Sevilli zaradio isključenje. Ovaj put nije uprskao, dapače obrana s njim i Piqueom nije primila pogodak.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider