Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a zarađivali su hrpe novca

Velikan u problemima: Dvostrukom prvaku Europe prijeti egzodus, korona produbila postojeću krizu

Iako su poznati po tome da znaju prepoznati talente koje jeftino kupuju, a potom ih prodaju za velike novce, klub je nagomilao veliki dug.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruki europski prvak Porto nalazi se u velikim financijskim problemima i do kraja lipnja mora pronaći 100 milijuna eura kako bi ispunio obaveze iz Uefinih pravila o financijskom fair-playu i dobio licencu za europska kup natjecanja, objavio je Eurosport.

Iako je Porto poznat po tome da zna prepoznati talente koje jeftino kupuje, a potom ih prodaje za velike novce, klub je nagomilao veliki dug, koji je prije deset godina iznosio 250 milijuna eura. Proteklih godina uspješno su servisirali i smanjivali dug, ali pandemija koronavirusa sve je pokvarila.

Vodstvo kluba trenutno pregovara s igračima o rezanju plaća za 40 posto, a sa kreditorima o refinanciranju kredita od 35 milijuna eura iz 2017. godine.

gol expired Čudesan rekord brutalnog Ngannoua: Prvi borac kojem je ovo uspjelo, Tyson vjeruje da će srušiti Miočića divider

Zbog teške financijske situacije prodaja najboljih igrača čini se neizbježnom. Portugalski mediji objavili su da je već dogovoren transfer brazilskog lijevog braniča Alexa Tellesa u PSG za 35 milijuna. Također, klub bi mogli napustiti vezjnak Danilo Pereira, te napadači Jesus Corona, Moussa Marega i Fabio Silva.

Porto je dva puta bio europski prvak (1987, 2004), dva puta je osvojio Kup Uefe (2003, 2011), a 28 puta je bio prvak Portugala, ali u posljednjih šest godina samo jednom.

Portugalsko prvenstvo trebalo bi se nastaviti 30. svibnja, a do kraja je preostalo deset kola. Vodeći Porto ima 60 bodova, a slijedi ga Benfica, koja ima bod manje.

Posljednji trenuci borbe Fergusona i Gaetjea

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider