Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odvjetnik se žalio

Poreznici u Španjolskoj traže dodatnih 1,2 milijuna eura od Modrića

Ranije je porezna uprava tražila od Modrića da plati 870.728 eura optuživši ga za utaju poreza 2013. i 2014. godine.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolska porezna uprava traži od kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića da plati dodatnih 1,2 milijuna eura zbog neplaćenog poreza iz 2012. godine, kada je došao u Real Madrid, pišu u petak novine El Mundo pozivajući se na neimenovani izvor iz porezne uprave.

Modrić je te godine proveo samo četiri mjeseca u Španjolskoj, od kolovoza kada je stigao iz londonskog Tottenhama do prosinca, pa je većinu poreza platio u Engleskoj. Prema pisanju "El Munda", porezna uprava tvrdi da je sav iznos trebao uplatiti u Španjolskoj te se njegov odvjetnik žalio na taj zahtjev.

Ranije je porezna uprava tražila od Modrića da plati 870.728 eura, optuživši ga za utaju poreza 2013. i 2014. godine. Vezni igrač prihode od sponzora dobivao je na račun tvrtke koju je osnovao u Luksemburgu, a španjolsko državno odvjetništvo ustvrdilo je da je riječ o fiktivnoj kompaniji bez opreme i zaposlenika koja se ne bavi upravljanjem imidža nogometaša, već kako porez ne bi bio plaćen u Španjolskoj.

Taj slučaj još uvijek nije zatvoren jer je financijska policija pronašla račun ili depozit na ime Luke Modrića u banci Barclays na britanskom otoku Man, smještenom između Velike Britanije i Irske.

Dok ne sazna o kakvoj je financijskoj imovini riječ te je li porez trebao biti plaćen u Španjolskoj, istražni sudac pored Madrida nije zaključio slučaj vezan uz tvrtku u Luksemburg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider