Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prednjače igrači Tottenhama

Izbornik Engleske objavio popis za SP, izostavljene zvijezde javno ga kritizirale

Dvojac koji se nadao nastupu, a nije ni među zamjenama, javno je iznio svoje nezadovoljstvo.

Galerija Reprezentacija Engleske (Foto: AFP) Marcus Rashford (Foto: AFP)

Engleski izbornik Gareth Southgate objavio je popis od 23 igrača koji će predstavljati Gordi Albion na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Najbrojniji su igrači Tottenhama koji će imati šest predstavnika u reprezentaciji Engleske.

Među izostavljenim igračima koji su računali na nastup jesu veznjak Arsenala Jack Wilshere i vratar Manchester Cityja na posudbi u West Hamu Joe Hart. Spomenutog dvojca nema ni među potencijalnim zamjenama u slučaju da netko otpadne, a nakon objave popisa javno su iskazali svoje razočaranje.

''Naravno da sam nevjerojatno razočaran jer nisam u sastavu. Osjećao sam se spremno i snažno cijelu sezonu i vjerujem da sam trebao biti na popisu. Da sam dobio šansu, mogao sam dati doprinos'', napisao je na Twitteru pa ipak nastavio u pomirljivim tonovima.

Ofenzivna linija najjači dio momčadi

''Poštujem izbornikovu odluku. Želim momčadi sve najbolje, uvijek ću biti navijač Engleske i navijat ću za dečke s ostatkom nacije'', dodao je.

''Neću lagati, razočaran sam. Nakon što sam dvije godine davao sve od sebe kako bi se izvukao iz vrlo teške situacije, ovo je teško podnijeti'', napisao je Hart i dodao slične poruke podrške kao i Wilshere.

Hart je nastupio u devet kvalifikacijskih utakmica, dok je Wilshere jednom bio na klupi. Vječno ozlijeđeni Wilshere napokon je ove sezone uhvatio kontinuitet nastupa i nadao se pozivu izbornika, ali Southgate je očito imao druge zamisli.

Što se tiče popisa, najbolje izgleda ofenzivna linija. Tu su Harry Kane i njegov suigrač Dele Alli, ubojiti Jamie Vardy, talentirani Marcus Rashford i Raheem Sterling koji je imao odličnu sezonu u šampionskom Manchester Cityju.

Engleska u skupini igra s Belgijom, Tunisom i debitantom Panamom.

Popis Engleske za Svjetsko prvenstvo:

Vratari: Jordan Pickford (Everton), Jack Butland (Stoke), Nick Pope (Burnley)

Obrambeni: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Kieran Trippier, Danny Rose (Tottenham), Harry Maguire (Leicester), Phil Jones (Man Utd), Kyle Walker, John Stones (Man City), Gary Cahill (Chelsea)

Veznjaci: Jordan Henderson, (Liverpool), Eric Dier, Dele Alli (Tottenham), Jesse Lingard, Ashley Young (Man Utd), Fabian Delph (Man City), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Napadači: Raheem Sterling (Man City), Jamie Vardy (Leicester), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Man Utd), Danny Welbeck (Arsenal)

Zamjene: Tom Heaton (Burnley), James Tarkowski (Burnley), Lewis Cook (Bournemouth), Jake Livermore (West Bromwich Albion), Adam Lallana (Liverpool)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider