Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Grad iznio detalje

Kreće li uskoro obnova Poljuda? Evo koliko će koštati i što je prvo na listi prioriteta

Stadion Poljud izgrađen je za Mediteranske igre koje su u Splitu održane 1979. godine.

Poljud (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Poljud je nesumnjivo najljepši hrvatski stadion, prava sportska arena za one najveće spektakle, ali već dulje vrijeme vapi za kvalitetnom obnovom.

Izgrađen je za Mediteranske igre kojima je Split bio domaćin 1979. godine, a u protekla više od četiri desetljeća zahvati na stadionu bili su rijetki i uglavnom kozmetičke prirode.

Obnova krova i betonske armature

U skoroj budućnosti to bi se moglo promijeniti i na red bi konačno mogla doći temeljita obnova poljudske ljepotice. Najavio je to Antonio Kuzmanić, zamjenik splitskog gradonačelnika, potvrdivši da se Grad Split kao vlasnik stadiona prijavio za sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

"Ako u tome ne uspijemo, plan je doći do sredstava iz ITU mehanizama ili drugih financijskih instrumenata Europske unije", izjavio je Kuzmanić za Dalmacija News.

Naglasak će, kaže Kuzmanić, biti na obnovi krova i betonske armature.

Napravljena je i analiza troškova te se došlo do iznosa od 148 milijuna kuna.

Najavljene hitne intervencije

"Iznos je prevelik da bi Grad Split sam investirao. Imamo i plan B i Plan C, koji bi ipak možda malo odgodili sanaciju. Kako i vidite ne stojimo samo na jednoj opciji već razmatramo i pripremamo sve varijante. Bilo kako bilo - spremni smo za sve situacije, i spremni smo za sve prilagodbe modela financiranja", rekao je Kuzmanić.

"Grad Split će morati neovisno o bespovratnim sredstvima hitno intervenirati na nekim dijelovima stadiona, te ćemo u rebalansu morati osigurati neka sredstva", najavio je zamjenik splitskog gradonačelnika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider