Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatne scene

Poljski premijer se oglasio o skandalu u Konferencijskoj ligi: Traži zaštitu za uhićene igrače

Nakon utakmice uhićena su dva igrača varšavske Legije.

Nizozemska policija (Foto: Afp)

Poljski premijer Mateusz Morawiecki oglasio se nakon što je nizozemska policija privela dva nogmetaša Legije iz Varšave nakon utakmice Konferencijske lige protiv AZ-a u Alkmaaru.

"Vrlo uznemirujuća izvješća iz Alkmaara. Naložio sam Ministarstvu vanjskih poslova da poduzme hitne diplomatske radnje kako bi se provjerili noćašnji događaji. S poljskim igračima i navijačima mora se postupati u skladu sa zakonom. Nema pristanka na njegovo kršenje," poručio je poljski premijer na platformi X, bivšem Twitteru.

Dominik Livaković VIDEO Navijači skandirali Livakoviću, a onda je on izišao pred njih: Nastala je ludnica na tribini divider

Sinoć je nizozemska policija nakon utakmice privela dva igrača Legije Portugalca Josuea i Srbina Radovana Pankova. Policija je objavila kako je dvoje uhićenih osumnjičeno za kazneno djelo napada, ali nije otkrila što se točno dogodilo.

Slike koje kruže društvenim mrežama navodno pokazuju sukobe između zaštitara i policije i predstavnika Legije u blizini autobusa. Poljski mediji pišu kako je došlo do naguravanja i tučnjave s osiguranjem koje nije željelo pustiti momčad sa stadiona.

Kaos nakon utakmice Konferencijske lige VIDEO Nezapamćene scene nakon utakmice Konferencijske lige: Policija uhitila dva igrača, predsjednik dobio u glavu divider

Navodno jer su navijači poljske momčadi u tom trenutku počeli napuštati svoj sektor pa je osiguranje tu situaciju smatralo opasnom.

Situacija je eskalirala, a u gužvi je stradao i predsjednik poljskog kluba Dariusz Mioduski, te jedan od trenera koji su dobili udarce po licu i leđima. Na društvenim mrežama se pojavila i informacija kako je jedan od zaštitara pao na pod i zadobio potres mozga i slomljenu ruku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider