Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuni kaos

VIDEO Nezapamćene scene nakon utakmice Konferencijske lige: Policija uhitila dva igrača, predsjednik dobio u glavu

Joselu i Radovan Pankov su uhićeni nakon utakmice Konferencijske lige.

Kaos nakon utakmice Konferencijske lige (Foto: Piotr Kamieniecki/Platforma X)

Nezapamćene scene stižu iz nizozemskog grada Alkmaara, gdje se igrala utakmica Konferencijske lige između AZ-a i Legije (1:0). Gotovo cijelog dana vladala je napeta atmosfera u gradu, a sve je kuliminiralo uhićenjem dva nogometaša Legije.

Potpuni kaos pokrenula je odluka policije da zatvori stadion, i to u trenutku dok su se igrači varšavske momčadi spremali za odlazak. Kako je vrijeme protjecalo, a informacije od policije nisu stizale, tako je napetost među Poljacima sve više rasla.

To je dovelo do kulminacije, a u jednom trenutku autobus poljske momčadi okružila je policija koja je čak upotrijebila silu i uhitila dvojicu nogometaša, Joseua i Radovana Pankova.

Navijači AEK-a Navijači AEK-a šokirali Srbiju, ali i mnoge Grke: Pokazali poruku o Kosovu koja je sve zaprepastila divider

U potpunom kaosu udarac u glavu dobio je i predsjednik Legije koji je pokušao zaustaviti njihovo uhićenje, kao i dio osoblja. Nakon više od dva sata čekanja Legija je napustila stadion, a od nizozemske se policije ne može puno toga saznati.

Sinoć su bili zakopčani do grla na sve upite te su poručili da će se o cijelom događaju tijekom jutra. 

Poljaci su bijesni na policiju

Poljski mediji navode kako policija nije željela obavijestiti predstavnike Legije gdje su igrači prevezeni. Na kraju je klub svojim kanalima utvrdio da su u blizini Amsterdama. Službenici su odbili dati informacije o sudbini igrača uz obrazloženje da se boje da će ih navijači pokušati spasiti. Klub sada pokušava intervenirati u konzulatima Srbije i Portugala.

U poljskom klubu su bijesni na ponašanje osiguranja i policije, a jedan od čelnika kluba Jarek Jankowski sve je opisao kao "apsolutni skandal".

Ballkani - Dinamo Srušili Dinamo i zaradili novac o kojem pola lige na Kosovu može samo sanjati divider

"Fizički integritet nekoliko igrača i članova stožera narušen je od strane osiguranja i policije. Situacija bez presedana”, piše Jankowski na društvenoj platformi.

Prije utakmice također je bilo nemirno oko stadiona. Nizozemski dnevnik "Noordhollands Dagblad" izvijestio je o sukobima navijača Legije i policije prije utakmice. Jedan od policajaca je navodno izgubio svijest, a navijači su policajcima oduzeli palice i sprej. Policija je upotrijebila suzavac kako bi zaustavila navijače, no neki su probili ulazna vrata stadiona. U središtu grada je bilo mirno.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider