Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo materijalna šteta

Policija se oglasila nakon nereda na Maksimiru: Privedeno 11 osoba, pronađeno 110 komada pirotehnike

Policija se oglasila o sukobu Armade i Bad Blue Boysa nakon utakmice Dinama i Rijeke na Maksimiru.

Neredi nakon utakmice Dinama i Rijeke (Foto: TikTok/Screenshot)

Policijska uprava zagrebačka oglasila se o neredima koji su izbili nakon utakmice Dinama i Rijeke (1:0) na parkiralištu podno južne tribine Maksimira.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Danas, 25. veljače s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu Maksimir, odigrana je nogometna utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige između GNK Dinamo i HNK Rijeka.

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka u suradnji s drugim policijskim upravama, uz angažman potrebnih snaga i policijske tehnike kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Privedeno 11 osoba, pronađeno 110 komada pirotehnike

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 11 osoba, od kojih je šest navijača domaćeg kluba i to jedan zbog alkoholiziranosti a pet zbog posjedovanja pirotehnike (među kojima su tri maloljetnika), dok je privedeno pet navijača gostujućeg kluba i to dva zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te dva zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike.

Kroz suradnju svih sudionika zaduženih za osiguranje zajedno sa policijom, prije odigravanja utakmice ispod južne tribine stadiona Maksimir pronađeno je 110 kom pirotehničke galanterije od čega 30 komada bengalki, 73 komada dimnih kutija različitih veličina i oblika, šest komada stroboskopa i jedan improvizirani okrugli topovski udar.

Neredi nakon utakmice Dinama i Rijeke VIDEO Izbili neredi nakon utakmice Dinama i Rijeke: Letjele boce, baklje... divider

U tijeku razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj spriječen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici uporabili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada, te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili.

U sukobu nastala samo materijalna šteta

Nakon stavljanja situacije pod kontrolu dio gostujućih navijača prepraćeno je na vlak koji je krenuo prema Rijeci a u isto vrijeme je prepraćeno oko 300 osobnih vozila i 40 kombi vozila s gostujućim navijačima.

U navedenom nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika kao ni navijača već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su prouzročili navijači.

Dario Bel na utakmici Dinama i Rijeke Bizarna situacija u derbiju diže prašinu: Sudačka odluka o kojoj se priča divider

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice - audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima", stoji u priopćenju na službenoj stranici Policijske uprave zagrebačke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider