Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je oštećen?

Bizarna situacija u derbiju diže prašinu: Sudačka odluka o kojoj se priča

Na utakmici Dinama i Rijeke dogodila se čudna sudačka odluka koja izaziva polemike…

Dario Bel na utakmici Dinama i Rijeke (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U 26. minuti derbija dogodila se sporna situacija i pomalo bizarna sudačka odluka. Napadač Rijeke Franjo Ivanović bio je u punom trku po desnoj strani, pratio ga je stoper Dinama Maxime Bernauer, a u susret mu je izašao i vratar Dinama Ivan Nevistić, koji je istrčao daleko od svojih vrata.

Dinamo slavi pobjedu Dinamo uvijek može računati da će se Hajduk i Rijeka uplašiti: Riječani kažnjeni za bojažljivu igru divider

Ivanović je pao metar-dva izvan šesnaesterca, a glavni sudac Dario Bel dosudio je prekršaj za Rijeku i žuti karton za vratara Dinama. Potom se oglasio VAR i pozvao Bela da provjeri situaciju na snimci. Bel je naposljetku poništio žuti karton i prekršaj te dosudio podbacivanje.

E, sad, ostaje nejasnim zbog čega se VAR oglasio. Nije bilo blizu jedanaesterca pa da se provjerava je li kontakt u kaznenom prostoru. To ne može biti razlog.

Neredi nakon utakmice Dinama i Rijeke VIDEO Izbili neredi nakon utakmice Dinama i Rijeke: Letjele boce, baklje... divider

Također, VAR se po protokolu ne uključuje kada je riječ o sudačkim procjenama prekršaja u polju koji su završili žutim kartonom, ako ne smatra da je to možda bilo za crveni.

Jesu li u VAR-u sobi zaključili da je Ivanović u gol-šansi i da bi Nevistić trebao dobiti crveni karton? Ili su procijenili da je Bernauer gurnuo Ivanovića laktom u leđa i izbacio ga iz ravnoteže, pa da bi to mogao biti crveni karton jer je Nevistić istrčao s vrata i tako otvorio veliku šansu napadaču Rijeke da puca izravno ili da povuče loptu prema nebranjenim vratima.

Arijan Ademi Armada gnjusno izvrijeđala Ademija, gađali ga stolicom dok je bio s obitelji divider

To se čini logičnijom procjenom jer Nevistić uopće nije dotakao Ivanovića pa teško da su u VAR sobi mogli zaključiti da je to možda crveni. Osim toga, moglo se vidjeti da je Ivanović gestikulirao Belu da ga je Bernauer gurnuo i da je zbog toga izgubio korak.

Ako je VAR soba zvala Bela zbog mogućeg crvenog kartona, a jedino je to mogao biti razlog po protokolu, čudno je što Bel na kraju nije dosudio ni prekršaj. Kako god, razmimoilaženje u procjenama je golemo. Od mogućeg crvenog kartona do toga da uopće nema prekršaja. Ne mogu biti ispravne obje procjene. Netko je gadno promašio.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider