Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podigli veliku prašinu

Policija demantirala Rudeš: "Nismo zabranili Dinamova obilježilja na zapadnoj tribini"

Ove nedjelje igra se utakmica 9. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Dinama.

Bad Blue Boysi u Kranjčevićevoj (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Nakon što su razbili Astanu na premijeri Konferencijske lige, nogometaši Dinama okreću se prvenstvenim obavezama. Čeka ih gostovanje kod Rudeša u Kranjčevićevoj, a veliku je buru među navijačima podignula odluka novopečenog prvoligaša.

Pred utakmicu su objavili priopćenje u kojem su naveli da navijači s Dinamovim obilježljima neće moći ući na domaću tribinu u Kranjčevićevoj, a to su potkrijepili objašnjenjem da se radi o naputku policije, a ne o odluci kluba.

Međutim, oglasila se Policijska uprava Zagrebačka i sve demantirala:

"Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice Supersport HNL-a između NK „Rudeš“ i GNK „Dinamo“, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, sa ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati.

Damjan Daničić Beogradski klub doveo bivšeg igrača Dinama: Ima tri trofeja s Modrima divider

Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22).

Zaključno, u pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku", stoji u priopćenju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider