Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BIO NA POLIGRAFU?

Pojavile se dosad najpozitivnije vijesti u dopinškoj aferi Marija Vuškovića

Već gotovo tri mjeseca traje životna drama Marija Vuškovića.

Mario Vušković (Foto: Guliver Images)

U studenom prošle godine sve nas je šokirala vijest o padu Marija Vuškovića, mladog hrvatskog reprezentativca i člana njemačkog HSV-a, na dopinškom testu. 

Christian Atsu Klub tek jutros potvrdio pisanja medija: Christian Atsu je živ, pronađen je ispod ruševina! divider

Još šokantnije bilo je saznanje kako je pao na supstancu EPO, čije uzimanje zapravo ulazi u jedan od najtežih dopinških prekršaja. Osim toga, zbog načina kako se unosi u tijelo šanse da ga se nesvjesno unese su vrlo male, izuzev slučaja djelovanja druge osobe uz iznošenje pogrešne informacije.

Najveći problem je pozitivan B-uzorak

Loše po ovog 21-godišnjaka je to što je pao na dva dopinška testa, odnosno pozitivan mu je bio i ključni B-uzorak. Time je potvrđeno kako nije bilo greške te kako je EPO uistinu uzeo. No, tko je za to kriv?

Posljednje informacije govorile su o tome da će Vušković morati na suđenje kojim bi pokušao izbjeći suspenziju, za koju se govori da bi mogla biti u trajanju od četiri godine. On bi tamo iznio svoju obranu rekavši da nije svjesno uzeo nedozvoljenu supstancu, što zapravo otpočetka i tvrdi.

Bilo suđenja ili ne, posljednja dostupna informacija donosi podatak koji bi mu na tom suđenju itekako trebao biti od koristi.

Poligraf potvrdio da govori istinu?

Kako javlja vrlo relevantni podcaster iz Münchena Nicolae Golea putem Twittera, Vušković je bio u Engleskoj na poligrafu (detektoru laži), gdje je potvrđeno kako je govorio istinu rekavši kako EPO nije uzeo svjesno i namjerno.

Upravo takve informacije potrebne su našem mladom reprezentativcu u procesu spašavanja njegove nogometne karijere.

Sergej Jakirović On je doktor za Hajduk: "Protiv samo jednog kluba ima bolji omjer u karijeri" divider

Prema izjavi poznatog njemačkog odvjetnika Micheala Lehnera, Vuškoviću bi suspenzija, u slučaju da dokaže kako nije bio svjestan uzimanja, mogla biti smanjena na godinu dana, što znači da bi se već krajem ove godine mogao vratiti na teren.

Sad samo treba prikupiti što više dokaza, a ovaj posljednji mogao bi biti najvažniji dosad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider