Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drugo kolo zaredom

Pogledajte ovu sramotu: HNS-ov sudac opet teško oštetio Varteks

Nakon lakrdije u Đakovu, Varaždincima se ista dogodila i na domaćem terenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Varteks jedna je jako lijepa priča, i u nogometnom i u navijačkom smislu.

Prije šest godina taj su klub osnovali White Stonesi, navijači onog nekadašnjeg Varteksa, razočarani odnosom lokalne politike i klupskih čelnika te promjenom imena kluba za koji su navijali od malih nogu.

Ovaj novi Varteks iz godine u godinu uspješno je rastao u sportskom, ali i financijskom segmentu, pa je ovog ljeta uspio izboriti plasman u Treću HNL Istok. Tu je konkurencija dosta jača nego u samom varaždinskom okruženju gdje su igrali u godinama od svog osnutka, a u prvoj sezoni prvi i osnovni cilj jest ostati u ovom rangu, pri čemu im je, naravno, svaki bod izuzetno dragocjen.

Zasad im ide solidno, u sedam kola imaju dvije pobjede, jedan remi i četiri poraza, a sa osvojenih sedam bodova drže 13. mjesto u konkurenciji 16 momčadi.

Bio bi taj učinak i nešto bolji da u posljednja dva kola suci nisu donijeli niz katastrofalnih odluka za Varteks.

Prvo izmišljeni penal...

U srijedu su gostovali kod Đakovo Croatije i izgubili 2:0. Mreže su mirovale sve do 53. minute, kada je na scenu stupio sudac Marijo Petrović i izmislio jedanaesterac za domaćine. Igrač Đakovo Croatije toliko je teatralno pao da bi mu vjerojatno i članovi obitelji za takvo što dali žuti karton zbog simuliranja, ali sudac Petrović šokirao je Varaždince i pokazao na bijelu točku.

Đakovčani su to iskoristili i poveli, a igrači Varteksa, ljutiti zbog takve odluke suca, nisu se mogli koncentrirati na nogomet pa su tri minute kasnije primili novi pogodak i više se nisu mogli vratiti u utakmicu.

...a onda i nedosuđeni

U ovom opet sudačka (ne)pravda. Varteks je ugostio Koprivnicu i ponovno je to bila tvrda i izjednačena utakmica bez golova u kojoj je konačni rezultat skrojio sudac Marko Đurđek.

Pri rezultatu 0:0 Varteksov napadač Šoštarić pobjegao je obrani gostiju i sjurio se u šesnaesterac, gdje ga ruši koprivnički vratar Kurtanjek. Na snimci se jasno vidi kako Kurtanjek loptu nije ni pipnuo, već se fokusirao na Šoštarića kojeg je lijevom rukom udario po desnoj nozi. Šoštarić je pao, Varaždinci su tražili penal, ali uzalud – Đurđek je rezolutno pokazao da ga neće svirati.

Logično, igrači Varteksa nakon takve odluke bili su potpuno van sebe, frustrirani, teško se mireći s nepravednom odlukom. Koprivnica je to iskoristila, postigla dva pogotka, a u posljednjih 15 minuta po jednom su poentirali domaći i gosti za konačnih 1:3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider