Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeli biste s njega

Pogledajte novi travnjak hrvatskog drugoligaša vrijedan oko milijun eura

HNS je financirao dopremu i ugradnju travnjaka s 5,5 milijuna kuna, a Grad i klub osigurali su 1,8 milijuna kuna

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometnom klubu Varaždin u četvrtak je na uporabu predan novi travnjak s umjetnom travom, a čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić istaknuo je da je ulaganje u sportsku infrastrukturu ulaganje u budućnost.

Vrijednost investicije ugradnje hibridnog travnjaka iznosi oko 7,3 milijuna kuna, od kojih je HNS financirao dopremu i ugradnju travnjaka s 5,5 milijuna kuna, a Grad Varaždin i NK Varaždin osigurali su 1,8 milijuna kuna za pripremu nogometnog igrališta za postavljenje umjetne trave.

HNS nastavlja ulagati u infrastrukturu

"Ovo je još jedan pokazatelj svega onoga što zadnjih godina Hrvatski nogometni savez ulaže u infrastrukturu”, rekao je Kustić dodavši da je želja HNS-a ulagati u infrastrukturu gdje god je to moguće, ali uz neophodnu pomoć lokalne uprave i samouprave.

"Svi pokazatelji govore, u ove dvije-tri godine što ulažemo u infrastrukturu i terene, da su utakmice bolje, kvalitetnije, da je manje ozljeda. Ovakve stvari sigurno su dobar temelj da bi danas-sutra na ovakvim travnjacima imali nove Modriće, Rakitiće i ostale igrače”, rekao je Kustić.

Gotovo sve županije s po jednim terenom do kraja godine

Predsjednik varaždinskog Županijskog nogometnog saveza Varaždin, ujedno predsjednik Komisije za infrastrukturu i član Izvršnog odbora HNS-a, Nenad Horvatić istaknuo je da je HNS sve bliže cilju da svi tereni prvoligaša budu hibridni kako bi Prva liga dobila na kvaliteti.

"Vodimo se prema onom cilju 105 terena s umjetnom travom, odnosno pet po županiji, a gotovo svaka županija će do kraja godine dobiti barem jedan teren”, rekao je Horvatić.

I varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu koju nitko ne može otuđiti.

"Imamo teren koji ovdje uvijek ostaje. Ostat će za naš klub NK Varaždin koji će se, vjerujemo svi, vratiti druge sezone u Prvu ligu, ostat će za naše mlađe uzraste koji će ovdje trenirati”, naglasio je Bosilj izrazivši nadu da će na stadionu u Varaždinu uskoro zaigrati i hrvatska nogometna reprezentacija.

Predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez rekao je da vjeruje da će se, zahvaljujući novom terenu, u subotu vidjeti prava kvaliteta NK Varaždina te da će pobjedom protiv momčadi Kustošije krenuti u osvajanje prvog mjesta u Drugoj ligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider