Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon 30 godina

Pogledajte kako su Rebić i društvo šokirali Niku Kovača: Ludo slavlje "Adlera"!

Nogometaši Eintrachta iznenadili su svojeg trenera Niku Kovača na press-konferenciji, nakon osvajanja njemačkog Kupa.

Galerija Niko Kovač (Foto: AFP) Ante Rebić (Foto: AFP) Ante Rebić (Foto: AFP) +1 Ante Rebić (Foto: AFP)

Pobjedom od 3:1 u finalu njemačkog Kupa nad favoriziranim Bayernom i svojim sljedećim klubom, hrvatski stručnjak Niko Kovač osvojio je prvi trenerski trofej u karijeri, a Eintracht Frankfurt uknjižio je prvi značajniji trofej nakon trideset godina posta.

Te 1988. Eintracht je također osvojio domaći Kup pobijedivši s 1:0 u finalu Bochum golom slavnog Lajosa Detarija, posljednje mađarske zvijezde svjetskog kalibra. Ovaj put Eintrachtu je trofej donio hrvatski reprezentativac Ante Rebić, koji je postigao dva gola i bio je najbolji igrač na terenu.

Dolaskom Kovača na klupu Eintrachta nekoć veliki frankfurtski klub povratio je barem dio negdašnje slave i veličine. Prije Kovača Eintracht je godinama bio u dubokoj krizi, lavirao je između prve i druge lige, a sada je ponovno na putu da postane respektabilan klub u njemačkim okvirima.

Ove sezone praktički do posljednja tri-četiri kola Bundeslige bio je u igri za plasman u Ligi prvaku, na kraju je završio „tek“ kao osmi, što bi do prije dvije-tri sezone bio sjajan rezultat.

Stoga je logično da je osvajanjem Kupa i na taj način izlaska u Europsku ligu, i to preko Bayerna, desetljećima najmrskijeg Eintrachtova rivala, nastala velika euforija, ne samo među navijačima Eintrachta koji su pristigli u Berlin, nego i u cijelom Frankfurtu.

Momčad Eintrachta, stručni stožer i čelnici kluba burno su proslavili osvajanje Kupa pred svojim navijačima na Olimpijskom stadionu. Slavlje se prenijelo i u svlačionicu, ali nije ni tu stalo.

Igrači Eintrachta priredili su Kovaču šokantno iznenađenje za vrijeme press-konferencije, uletjeli su u press-dvoranu i iznenađenog hrvatskog trenera zalili pivom. Možemo samo zamisliti što se događalo na putu za Frankfurt i kakvo ih slavlje tamo čeka...

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider