Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
može li ovo preslikati u barci?

Pogledajte kako igra Xavijeva momčad: Sjajna akcija i gol za trofej, zaludjeli su Kataloniju

Xavi je sa sobom u katar donio prepoznatljiv stil igre iz njegovih igračkih dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni bivši veznjak Xavi Hernandez trenerski zanat brusi u katarskom Al-Saddu, ali samo je pitanje vremena kada će preuzeti svoju Barcelonu.

Jednom je već bio blizu, ali odlučio je čekati povoljniji trenutak. Ispostavilo se da je to bila dobra odluka jer je Barcelona, što je i sam Xavi istaknuo, u popriličnom organizacijskom kaosu. Njegov dolazak mogao bi se dogoditi nakon skorašnjih predsjedničkih izbora.

Dotad, Xavi oduševljava sa svojim Al-Saddom. Instalirao je prepoznatljiv Barcin sustav igre, igra se od noge do noge s puno sitnih dodavanja.

Da je njegov nogomet i efikasan, pokazalo je finale Emir Cupa. Al-Sadd je slavio s 2:1 protiv Al-Arabija, a posebno atraktivan bio je drugi gol dvostrukog strijelca Baghdada Bounedjaha.

gol expired Rijeka objavila kako ima novi datum osnivanja kluba: Nastali su 1906. godine divider

On je stigao nakon sjajne kombinacije i puno dodavanja, baš u stilu Barcelone i Xavijevih dana. Gol se brzo proširio španjolskim medijima, a posebno je oduševio navijače Barcelone. Mnogi se pitaju - ako Xavi može ovako igrati s Al-Saddom, što će tek raditi s neusporedivo kvalitetnijom Barcelonom?

No, jedno je teorija, a drugo praksa. Klupe superklubova poput Barcelone vruće su do točke usijanja, neusporedivo s "običnom" klubovima. Xavi će gotovo sigurno dobiti priliku na Camp Nouu, a dotad, pogledajte kako je uigrao katarsku momčad.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider