Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte treću epizodu

Podcast Utakmicu po utakmicu (3): Slijepa ulica W. Wilsona, HNL na ispitu zrelosti

Iza nas je treće kolo SuperSport HNL-a, ali i dva ispadanja hrvatskih predstavnika u Europi.

Treće kolo nove sezone HNL-a odrađeno je u punom opsegu, nije bilo odgođenih dvoboja u ovoj prvenstvenoj rundi što je znak da su voditelji podcasta Utakmicu po utakmicu pretresali pregršt tema.

Ivan Ljubić, Igor Ćurković, Mateo Pukšar i Valentina Miletić ovu epizodu vodili su u dresovima latvijskog prvoligaša Aude koje im je poslao trener tog kluba Tomislav Stipić, čovjek po kojem nosi ime rubrika za modnog šampiona među HNL trenerima.

Osvrnuli su se na pet susreta trećeg kola, ali i na ono što je obilježilo protekli tjedan - ispadanja Rijeke i Osijeka u ranoj fazi kvalifikacija Konferencijske lige.

Potres u Osijeku i očekivano ispadanje Rijeke

Očekivano, naglasak su stavili na osječki šokantni posrtaj protiv kazahstanskog Kizilžara u situaciji kada su iz prve utakmice donijeli prednost od jednog pogotka. Kriza je dodatno produbljena remijem sa Slaven Belupom u Gradskom vrtu, a budući da Osijek ponovno nije uspio pronaći put do mreže, s pravom se potegnulo pitanje forme njihovih napadača.

Rijeka je poslije poraza na Rujevici s ne pretjerano velikim šansama, a ni nadanjima, otputovala u Švedsku na uzvrat s Djurgardenom. Poslije svega viđenog u 180 minuta ostalo je kod naših voditelja u zraku je li Rijeka mogla i morala više protiv trenutno vodeće momčadi švedskog prvenstva. Tjedan za zaborav Riječani su "zaokružili" remijem protiv Gorice na Rujevici.

Hajduk uz dosta muke, Dinamo bez problema

Najgledanija utakmica kola odigrana je u Varaždinu gdje je istoimeni domaćin u većem dijelu susreta bio bolji takmac od Hajduka, ali Splićani su uspjeli odnijeti sva tri boda zahvaljujući genijalnom Marku Livaji, ali i odličnom mladom vrataru Karlu Sentiću koji je u svom debitantskom nastupu obranama izludio dojučerašnje suigrače.

Dinamo je rutinski odradio posao protiv Istre 1961, dok je Šibenik protiv Lokomotive stigao do prve ovosezonske pobjede u utakmici poslije koje su ostali određeni repovi vezani uz suđenje.

Je li HNL nikad jači ili?

Pored tradicionalnih rubrika Kladionica, Haenelseri, Trofej Tomislava Stipića i kviza, naši voditelji prokomentirali su i pitanje o kojem mnogi raspravljaju ovih dana, posebice poslije ranih ispadanja Osijeka i Rijeke iz Europe - je li HNL stvarno nikad jači? Odnosno, je li Ante Čačić bio u pravu kada je rekao da nije točno da je HNL nikad jači nego da je Dinamo malo pao, a konkurencija se malo približila?

Sve to i još puno toga možete pogledati u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu u priloženom videu na vrhu članka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider