Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rusija 2018.

Kreće prodaja ulaznica za SP: Za ulazak na stadion potrebna i navijačka osobna

Prvi krug prodaje ulaznica kreće u četvrtak u 12:00 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak 14. rujna počinje prvi krug prodaje ulaznica za svjetsko nogometno prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Prodaja počinje u četvrtak u 12:00 sati na internetskoj stranici fifa.com/tickets.

"Imamo sustav koji će omogućiti svim ljubiteljima nogometa ravnopravne uvjete za kupovinu ulaznica," poručila je glavna tajnica FIFA-e Fatma Samoura.

Ulaznice će se prodavati u dvije faze. Prva faza će također biti podijeljena na dva djela, a prvi traje od 14. rujna do 12. listopada. U tom razdoblju neće biti važno vrijeme prijave i svi će imati jednake izglede. Ukoliko će interes za ulaznice biti veći od ponude bit će organiziran ždrijeb. Navijači mogu podnijeti zahtjev za pojedinačne ulaznice, ulaznice za određeni stadion ili ulaznice za nacionalnu reprezentaciju.

Drugi dio prve faze prodaje ulaznica počinje 16. studenog i trajat će do 28. studenog. U ovoj fazi odlučivat će redoslijed prijave.

Ždrijeb skupina SP-a održat će se 1. prosinca u Moskvi, a druga faza prodaje ulaznica također će biti podijeljena u dva dijela. Od 5. prosinca do 31. siječnja iduće godine, te od 13. ožujka do 3. travnja 2018. FIFA je osigurala i prodaju ulaznica u "posljednjoj minuti", između 18. travnja i 15. lipnja 2018. godine.

Cijene ulaznica se kreću od 87,5 do 917 eura. Ulaznice posebne, četvrte kategorije bit će osigurane za ruske državljane, a njihove cijene bit će 18 do 102 eura.

Svi navijači koji će putovati u Rusiju moraju podnijeti zahtjev za FAN ID, besplatni službeni identifikacijski dokument koji zahtijevaju ruske vlasti.

FAN ID uključuje pogodnosti kao što je bezvizni ulazak u Rusku Federaciju, kao i besplatnu upotrebu javnog prijevoza na dan utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider