Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spallettiju odbrojeni dani

Počinje nova era na Meazzi? Sky Sport javlja da je Conte sve bliže Interu

Nerazzurri se približavaju finišu sezone nakon koje će se napraviti velika čistka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nogometašima Intera je završnica sezone u kojoj ne smiju kiksati - minimum minimuma je da u Serie A završe među četiri najbolje momčadi i na taj način se plasiraju u Ligu prvaka za sljedeću sezonu.

Trenutno su trećeplasirani, s bodom više od četvrtoplasirane Atalante, ali i, ono što je njima kudikamo važnije, sa plus četiri u odnosu na Milan i Romu koji se u preostala tri kola žele ugurati među četiri najbolja i time izboriti plasman u Ligu prvaka.

Bez obzira kako završila Interova nastojanja da se domogne najprestižnijeg klupskog natjecanja, upitna je pozicija trenera Luciana Spallettija.

Talijani uvjereni da Spalletti leti

Odnosno, preciznije je reći kako u posljednje vrijeme i nije toliko upitna. Naime, većina talijanskih medija uvjerena je da Spalletti neće ostati na klupi Nerazzurra te da mu sportski direktor Giuseppe Marotta, uz blagoslov kineskih vlasnika kluba, traži nasljednika.

U prilog tome ide i današnja objava talijanskog Sky Sporta:

"Antonio Conte je blizu dolaska u Inter", stoji na naslovnici.

Talijanski stručnjak nedavno je odbio Romu, a sad Sky Sport javlja kako je na korak od preuzimanja Intera.

"Contea s Beppeom Marottom povezuje duboko poštovanje, a zbog čvrstog i ambicioznog projekta iza kojeg stoji Suning Holdings Group za sljedeću sezonu, Conte je objasnio da želi doći", stoji u obrazloženju.

Dio talijanskih medija spominjao je opciju Conteova povratka u Juventus, klub u kojem se realizirao kao igračka i trenerska legenda, ali od toga neće biti ništa. Ukoliko Massimiliano Allegri i dobije (ili sam da) otkaz na kraju sezone, zbog načina na koji se Stara dama razišla s Conteom 2014. godine, malo je izvjesno da bi on digao palac gore za novi mandat.

Romu je odbio, u Milanu vlada popriličan kaos, dok Gian Piera Gasperinija u Atalanti nitko neće ni pomisliti smijeniti ukoliko s klubom iz Bergama izbori povijesni ulazak u Ligu prvaka.

Zasad sve vodi ka začetku suradnje između Contea i Intera.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider