Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rošade u Chelseaju

Pochettino želi pojačanje na vratarskoj poziciji: Kovačić u velikom transfernom paketu

Mauricio Pochettino preuzet će klupu Chelseaja, a na vratarskoj poziciji se želi pojačati sa Interovim Onanom, jednim od najzaslužnijih za njihov plasman u finale Lige prvaka.

Mauricio Pochettino (Foto: Afp)

Na kraju sezone Frank Lampard napustit će poziciju trenera Chelseaja, a na njegovo mjesto doći će Mauricio Pochettino. Očekuje ga puno posla kako bi vratio klub u vrh engleskog nogometa, a kao poziciju na kojoj treba pojačati momčad Pochettino je označio onu vratarsku.

Kako su do sada Kepa Arrizabalaga i Edouard Mendy bili vrlo promjenjive forme, Argentinac želi dovesti nekoga tko će moći konstantno braniti na najvišoj razini, pišu engleski mediji.

Izbor se sveo na Interovog Andrea Onanu, koji je sve impresionirao svojim igrama, ponajviše u Ligi prvaka gdje se pokazao kao jedan od ključnih igrača u prolasku milanskog kluba do velikog finala. Naime, u 12 utakmica koje je zaigrao u tom natjecanju, osam puta je sačuvao svoju mrežu.

Kovačićeva budućnost u Chelseaju nesigurna

S obzirom na to da se Chelsea obavezao na isplatu transfera u ratama, ovog ljeta pokušat će nove rashode smanjiti na minimum. Stoga je moguće da u cijeli posao bude uključen i naš Mateo Kovačić, koji bi mogao u suprotnom smjeru od Onane, barem tako spekuliraju engleski mediji.

On je želja mnogih klubova, ponajviše Manchester Cityja, ali i Bayerna gdje bi se ponovno susreo sa svojim bivšim trenerom Thomasom Tuchelom. No prema posljednjim navodima povratak u Inter u sklopu razmjene za Onanu također je jedna od opcija.

Bio bi to Kovin povratak na Giuseppe Meazzu nakon što je plavo-crni dres 2015. godine zamijenio onim kraljevskog Reala.

Našeg veznjaka ugovor veže do 2024. godine, a izjavio je kako ne bi imao ništa protiv povratka u talijansku ligu. Inter i Chelsea svakako će morati pregovarati u ljetnom prijelaznom roku oko Lukakua i njegove budućnosti, stoga ne treba čuditi ako se u tim razgovorima spomene i ime Matea Kovačića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider