Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objasnio razliku

Pochettino ide na Real duplo hrabrije od ''kukavičkog'' Mourinha: Tako bi se trebalo igrati

Tottenham u utorak na Santiago Bernabeuu neće igrati bezobziran obrambeni nogomet nego će se pokušati suprotstaviti Real Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oprezan pristup Josea Mourinha u derbiju s Liverpoolom ponovno je pokrenuo lavinu kritika u njegovu smjeru. Menadžera ManUtd-a to previše ne brine, on je došao na Anfield ne izgubiti i to je napravio. No, menadžer Spursa Mauricio Pochettino neće upotrijebiti sličnu taktiku u 3. kolu Lige prvaka protiv Reala.

''Pokušat ćemo dominirati'', izjavio je Pochettino za The Times te nastavio:

''Pokušat ćemo biti bolji, ali to je veliki izazov za nas. Pritisnut ćemo ih visoko i pokušati igrati na suprotnoj polovici, pokušat ćemo biti agresivni i hrabri. Smatramo da bi se tako nogomet trebao igrati. Ako nas pritisnu, onda ćemo se morati prilagoditi njihovoj kvaliteti. No, nećemo se povući od samog početka utakmice.''

''Svatko u nogometu odabire svoj način igranja. Nogomet je otvoren s toliko mnogo ideja i morate poštivati svaki način. Ali ako mene pitate, idemo u Madrid kako bismo igrali nogomet i bili Tottenham'', dodao je menadžer Spursa.

Suprotno je to od Mourinhove filozofije igre, a koja je protiv Liverpoola ponovno bila usredotočena isključivo na obranu. Unatoč tome što u momčadi ima igrača s kojima može igrati prema naprijed.

''Ne znam kako Mourinho ima živaca'', izjavio je bivši igrač Stokea i Tottenhama, a danas nogometni analitičar Garth Crooks za BBC.

''Sjećam se kako je napao bivšeg menadžera West Hama Sama Allardycea zbog ''parkiranja autobusa'' na Stamford Bridgeu prije nekoliko godina. Također je upotrebljavao taj izraz za one koji su odbijali igrati otvorenu utakmicu. A onda se i sam skriva iza iste taktike'', dodao je.

''Sir Alex Ferguson nikada ne bi podnio takav kukavički nastup svoje momčadi, pogotovo u Liverpoolu. Prognozirao sam da će Manchester United ove sezone biti prvak, ali nakon što sam vidio tako užasnu predstavu Mourinha u Liverpoolu, mislim da sam pogriješio'', zaključio je Crooks.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider