Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moglo bi biti zanimljivo...

Počeo je zimski prijelazni rok: Mandžukić konačno dobiva novi klub? Kreće i vrbovanje Messija

S prvim danima siječnja počeo je i zimski prijelazni rok kod nogometaša. Rijetko kada glamurozan kao onaj ljetni, ali mogu se očekivati neke zvučne promjene u poznatim klubovima.

U zimskom prijelaznom roku koji je upravo počeo klubovi uglavnom krpaju rupe i u svojim rosterima ispravljaju ono što se ispravljati da. No naravno, postoje brojni poznati igrači koji su bez kluba i oni su najčešće zahvalne mete.

Jedan od njih je i bivši Vatreni napadač Mario Mandžukić koji je bez kluba od srpnja, nakon odlaska iz Katara. Povezivalo ga se s povratkom u HNL i Osijek te u španjolsku Celtu, ali sve su to bile lažne vijesti.

"Njega je prodalo i napravilo igračem to što je igrao. Moje je mišljenje da je trebao igrati bilo gdje jer bilo bi mu puno lakše. Iako mislim da će se on vratiti lako jer je sigurno u punom treningu. Veliko je ime, imao je puno ponuda, samo mu je vrijeme da nešto izabere pošto su već i godine tu", smatra nogometni menadžer Andy Bara.

gol expired Njemački velikan na pragu neslavnog rekorda: Na nizu su od 30 utakmica bez pobjede! divider

Ovih dana aktualizirao se prelazak Ivan Perišića iz Intera u Mourinhov Tottenham, glasno se priča i o odlasku Nikole Kalinića iz Verone u redove turskog Bešiktaša gdje igra i Domagoj Vida.

"To su sve veliki igrači i sigurno imaju svoje tržište, ali lakše bi bilo da je ljeto jer sigurno je da su tada i financijski klubovi puno moćniji nego sada, ali oni su veliki igrači i za njih neće biti nikakvih problema", otkriva Bara.

"Rijetko kada se događaju astronomski transferi u zimi. Mogući su, ali rijetko. Tako da, i ovaj prijelazni rok, posebno u ovim uvjetima koji jesu, najviše će biti posudbi i zamjena nekih igrača", kazao je Marko Naletilić.

Zimi se kuju planovi i za ljeto, a baš tada ističu ugovori nekim velikim zvijezdama pa ih novi poslodavci mogu dovesti potpuno besplatno. Listu predvodi Leo Messi, a tu su još njegov sunarodnjak Angel Di Maria, Memphis Depay, stoperi Sergio Ramos i David Alaba, te vratar Gigio Donaruma.

"Kada je igrač slobodan, u ljeto, onda se ubaci 10 klubova, a kada nije imate možda jedan. Tako da onda i njima postaje puno teže. Je igrač slobodan, ali ga je teže dovesti", zaključio je Bara.

Zimski prijelazni rok koji traje do 1. veljače.

gol expired Sjećate se Zazinog beskrajnog zaleta kod izvođenja penala koji je nasmijao cijeli svijet? Ovaj majstor ga je nadmašio divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider