Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio i Budimir

Sjajan pogodak Mandže na asistenciju Pjanića, Juve rutinski u Bologni

Talijanski nogometni prvak Juventus rutinski je odradio gostovanje u Bologni pobijedivši 3-0, a drugi pogodak na utakmici zabio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Mario Mandžukić slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Juve je poveo u 27. minuti golom Miralema Pjanića, a isti je igrač u 36. minuti lijepo asistirao Mandžukiću koji je loptu primirio prsima, a potom zabio u suprotni kut vrata Antonija Mirantea. Bio je to njegov četvrti pogodak ove sezone. Za 3-0 zabio je Blaise Matuidi u 64. minuti.

Mandžukić je igrao do 76. minute, a u prvu momčad Juventusa vratio se Marko Pjaca koji se posve oporavio. Međutim, nije ulazio u igru već je utakmicu pratio s klupe za pričuve. Za domaćine je od 53. minute igrao Bruno Petković.

Pogodak je postigao i Ante Budimir u 1-0 pobjedi Crotonea protiv Chieva. Budimir je svoj peti pogodak ove sezone zabio u 34. minuti utakmice na asistenciju Arlinda Ajetija.

Fiorentina i Genoa su remizirali 0-0. Milan Badelj je igrao cijeli susret za 'viole', dok je za goste do 77. minute igrao Petar Brlek.

Sassuolo je golom Alessandra Matrija u 90. minuti na gostovanju pobijedio Sampdoriju 1-0 za koju je cijeli susret igrao Ivan Strinić. Gosti su u 82. minuti promašili jedanaesterac, a tragičar je bio Matteo Politano.

U ranije odigranom susretu Verona je iznenađujuće pobijedila Milan 3-0. Verona je iz četiri udarca u okvir gola postigla tri pogotka, a strijelci su bili Caracciolo (24), Kean (55) i Bessa (77). Trećom ovosezonskom pobjedom Verona se privremeno izvukla iz opasne zone te je sa 13 bodova na 17. mjestu. Milan je sa 24 boda ostao na sedmom mjestu.

Nikola Kalinić bio je u početnoj postavi Milana, a zamijenjen je u 57. minuti. Hrvatski napadač je imao dva dobra udarca u prvom poluvremenu, ali nijedan nije završio u mreži. Milan je dvoboj završio s desetoricom igrača, jer je u završnici isključen Suso, zbog opasnog starta i prekomjerne grubosti.

U vodstvu je Napoli sa 42 boda, ispred Juventusa sa 41 i Intera sa 40 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider