Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nikad nije kasno

Messi nakon 15 godina konačno dočekao prvu pobjedu na najtežem gostovanju na svijetu

Nogometaši Argentine slavili su u Boliviji preokretom 2:1 u susretu 2. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetskog prvenstvo 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Argentine slavili su u 2. kolu južnoameričkih kvalifikacija za SP 2022. kod Bolivije u La Pazu s 2:1. Argentincima je to prva pobjeda u gostima kod Bolivije nakon čak 15 godina.

La Paz i nadmorska visina od 3500 metara dosad su uvijek bili nepremostiva prepreka jer su tamo u pravilu gubili utakmice, čak i sa 6:1 prije 11 godina.

Izbornik Lionel Scaloni odlučio je doći u Boliviju čak tri dana prije utakmice kako bi se Argentinci aklimatizirali na veliku nadmorsku visinu, a to je urodilo pobjedom Messijeve ekipe.

gol expired Gavranović u dva navrata torpedirao Nijemce, desetkovani Ukrajinci šokirali Španjolsku divider

Ipak, nije sve bilo glatko jer su Bolivijci poveli preko napadača Cruzeira Morena Martinsa u 24. minuti, a onda je Lautaro Martínez u 45. minuti postigao izjednačujući gol kada ga je domaći branič nespretno napucao loptom, koja se potom odbila u mrežu.

Bio je to prvi pogodak jednog argentinskog igrača u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo u posljednje četiri godine, a da njegovo ime nije Lionel Messi...

Joaquin Correa, igrač Lazija, donio je Argentini pobjedu u 79. minuti udarcem iskosa s desetak metara. Bila je to ujedno prva pobjeda Lionela Messija u Boliviji, gdje nikada do sada nije osjetio slast uzimanja tri boda.

Argentina je tako kvalifikacije započela s dvije pobjede, a Bolivija s dva poraza.

gol expired Lovren oštar zbog igranja na maksimirskom ruglu: "Probudit ćemo se tek kada Srbi izgrade stadion" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider