Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATNA POSTAVA BLUESA

Lampard izgubljen u vremenu i prostoru: Postavio bizarnu početnu postavu, iznenadio i protivnika

Frank Lampard kod kuće je protiv Brentforda doživio peti uzastopni poraz otkako se vratio na klupu Chelseaja.

Frank Lampard (Foto: Profimedia)

Londonski derbi protiv Brentforda trebao je biti utakmica u kojoj će Frank Lampard napokon podići Chelsea te ostvariti prvu pobjedu otkako se kao privremeno rješenje vratio na klupu.

To se nije dogodilo. Chelsea je poražen rezultatom 0:2, što je peti Lampardov poraz u isto toliko utakmica, uz ukupnu gol-razliku 1:9. 

Apsolutno besmislena početna postava

No sve je šokirala Lampardova početna postava u toj utakmici. Ona je glasila Kepa - Fofana, Chalobah, Silva - Azpilicueta, Enzo Fernandez, Kovačić, Chilwell - Kante, Gallagher - Sterling.

Kao što možete vidjeti, riječ je o formaciji 3-4-2-1, no zapravo se lako primijeti da u toj momčadi nema niti jednog vokacijom centralnog napadača te je u navali zaigrao jedini krilni napadač u sastavu, Sterling.

Isto tako, u sastavu su se osim pet defenzivaca nalazila tri igrača koji bolje djeluju iz dubine, odnosno više su defenzivni nego ofenzivni vezni igrači, Fernandez, Kovačić i Kante. Preostaje Gallagher, koji je ofenzivan tip veznjaka, ali u takvoj je formaciji bio potpuno beskoristan.

Beskoristan otprilike koliko je Chelsea bio bezopasan u prvom dijelu, prije nego što su s klupe uvedeni Mudryk i Aubameyang. Onda je čak Chelsea nekoliko puta i zaprijetio, ali poraz od Brentforda apsolutno je zaslužen. A sve je počelo s tom svima nejasnom početnom postavom.

Trener Brentforda ostao iznenađen

Komentar Lampardove odluke dao je trener pobjedničke momčadi Thomas Frank.

"Laska nam što su nam pokazali toliko poštovanja. Iznenađen sam. Mi poštujemo svaki tim, ali se nikoga ne bojimo. Razgovarali smo kad smo vidjeli postavu. I dalje je to Chelsea, i dalje je to Stamford Bridge, i dalje su to nevjerojatni igrači", rekao je Frank, očito malo bocnuvši svog kolegu na protivničkoj klupi.

Chelsea je trenutačno na 11. mjestu ljestvice s 39 bodova, što je, recimo, samo deset bodova više od 18. pozicije, gdje se trenutačno nalazi Leicester City. Ujedno i 20 bodova manje od pozicije koja vodi u Ligu prvaka. 

Katastrofalna sezona, iako su potrošili najviše u povijesti nogometa. Kod njih je prava panika, a s vlasnikom Toddom Boehlyjem vidjeli smo da više ne znamo što očekivati.

Sama odluka dovođenja Lamparda u trenucima kad su još uvijek bili u Ligi prvaka teško je objašnjiva. Što se tiče njega, zbrojivši Chelsea i Everton, Lampard je u posljednjih 19 utakmica ostvario jednu pobjedu, dva neodlučena rezultata i 16 poraza. Uistinu nevjerojatno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider