Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bogme su se potrudili

Lijepa gesta jednog od najstarijih engleskih nogometnih klubova

Situacija po pitanju koronavirusa u Velikoj Britaniji nije dobra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogomet je zbog pandemije koronavirusa stao čak i tamo gdje je izmišljen, u Engleskoj.

Na Otoku su općenito u početku olako shvatili pojavu koronavirusa, a posljedice takvog pristupa osjećaju ovih dana, kad imaju velik broj novooboljelih i preminulih, a među zaraženima je i njihov premijer Boris Johnson.

Kod Engleza, baš kao i u svim drugim državama pogođenima pandemijom, liječnici i medicinske sestre ulažu velike napore kako bi stvari zadržali pod kontrolom.

Njihov trud prepoznaju mnogi, a iz engleskog četvrtoligaša Plymoutha odlučili su im zahvaliti na konkretan način, tako što su travnjak svog stadiona uredili na sredini ispisavši: "Thank you NHS."

NHS je inače kratica od National Health Service (Nacionalna zdravstvena služba).

Što se Plymoutha tiče, puni naziv njihova kluba je Plymouth Argyle i osnovani su davne 1886. godine. Dolaze iz grada Plymoutha, koji se nalazi na jugozapadnoj obali Engleske, a premda postoje već 134 godine, nikad nisu zaigrali u najvišem rangu engleskog nogometa. Najveći im je uspjeh plasman u polufinale FA kupa 1984. te još dva izborena polufinala Liga kupa (1965. i 1974.).

Prošle sezone ispali su iz treće (League One) u četvrtu ligu (League Two), gdje su prekid sezone dočekali na trećem mjestu. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider