Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Pletikosa u Tottenhamu: Rekli su vidimo se na ljeto

Nakon pregleda u Londonu i obavljenih razgovora s čelnicima Tottenhama Stipe Pletikosa korak je bliže transferu u taj klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ozlijeđeni Stipe otputovao je u London kako bi ga pregledali liječnici Tottenhama. Operirano koljeno dobro se oporavlja ali Stipe još nije spreman početi sa ozbiljnim treninzima. Razumljivo, Englezi stoga i nisu ponudili odmah ugovor Stipi, ali bude li s koljenom sve u redu, Crottenham bi trebao dobiti još jednog Hrvata u lipnju.

Oni su se htjeli uvjeriti u kakvom je stanju operirano koljeno jer, više je nego dojam, ozbiljno razmišljaju o mojem transferu u lipnju.

'U London sam stigao na inzistiranje ljudi iz Tottenhama, iako smo im Marko Naletilić i ja otvoreno kazali da se u optimalnoj varijanti u puni pogon mogu uključiti sredinom veljače. Oni su se ipak htjeli uvjeriti u kakvom je stanju operirano koljeno jer, više je nego dojam, ozbiljno razmišljaju o mojem transferu u lipnju. I to mi je velika injekcija samopouzdanja i motiva da nastavim sa žestokim radom kako bih se na ljeto napokon - spojio s Premier ligom', kazao je Stipe za Sportske novosti.

Pletikosa je oduševljen prijemom u Londonu. Posjetio je kamp, družio se s hrvatskom kolonijom ali i domaćim zvijezdama. S trenerom Redknappom kaže pričao je pola sata i odmah osjetio respekt i želju za budućom suradnjom.

'K tome, osobno sam se mogao uvjeriti da doista obožava hrvatske igrače. S iskrenim poštovanjem pričao je o Biliću, Štimcu, Šukeru, Prosinečkom, Kranjčaru, Modriću, Ćorluki, pomalo je teško povjerovati da bi i neki Hrvat bolje pričao o njima. Naravno, Redknapp govori temeljem iskustva u radu s Hrvatima, za koje kaže da ga niti jednom nisu iznevjerili.'

Luka, Čarli, Niko, je li na redu i Stipe?

'Polako, rekli smo si 'doviđenja do ljeta', ali tko zna što će do onda biti. Pa vidite čim sam odletio u London odmah je u Hrvatskoj palo dva metra snijega!', šaljivo će na kraju Pletikosa.

Stipe je i dalje član moskovskog Spartaka. Ruska liga počinje u ožujku, a dotad bi Pletikosa trebao biti potpuno spreman. S obzirom da je i prije ozljede bio često na klupi, Pletikosa ne krije kako bi na ljeto htio otići u Tottenham. U pitanju bi bila posudba uz pravo Spursa na prvootkup ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider