Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKAV POVRATAK!

Plavi dio Sarajeva na nogama: Željo slavio protiv Bjelorusa i osigurao iduće europsko pretkolo

Iako su ih već tijekom prve utakmice na Grbavici mnogi otpisali, nogometaši Željezničara izbacili su Dinamo Minsk i prošli u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Igrači Željezničara s navijačima (Foto: Armin Durgut/PIXSELL)

Novi dan, novi razlog za nogometno slavlje u Bosni i Hercegovini. I još jednom nije moglo bez velike drame.

Ali, ono što je najvažnije, nogometaši Željezničara prošli su u drugom pretkolo Konferencijske lige i to pobjedom koju su ostvarili kao poprilični autsajderi.

Otpisani već na svom stadionu

Željezničar je slavio rezultatom 1:2 na gostovanju kod Dinama iz Minska, na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Tako su ostvarili pobjedu ukupnim rezultatom 4:3 i to nakon što već tijekom većinom prvog susreta na Grbavici bili otpisani.

Naime, Dinamo Minsk je do 85. minute prvog susreta imao vodstvo 0:2, no fantastična atmosfera povela je plave do dva pogotka, koje je u 85. i 90. minuti postigao Dženan Haračić.

Za dva tjedna opet na mjesto sreće

Tako su Sarajlije mogli u Azerbajdžan po pobjedu i do nje su senzacionalno došli. Poveli su u 44. minuti, kad je loptu u svoju mrežu poslao Aleksandar Sačivka, no Pavel Sedko je u 63. izjednačio.

Veliku pobjedu i još veće slavlje na ulicama plavog dijela Sarajeva donio je Sulejman Krpić u 78. minuti.

Željezničar će se u drugom pretkolu vratiti u Baku, no na nešto manji, Bakcell Arena stadion, vlasništvo Neftchyja, koji je njihov protivnik. Prvi susret igrat će se idućeg tjedna na Grbavici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider