Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li itko ovo znao?

Točan odgovor iz poznatog kviza šokirao voditelja, ali i veliku većinu ispred malih ekrana

Mislite li da znate sva nogometna pravila?

Zaprepašteni voditelj (Foto: Screenshot)

Ljubitelji nogometa obično misle kako ovaj sport nema komplicirana pravila. I u pravu su. No uvijek se negdje nekako provuče neko nogometno pravilo koje nas potpuno zbuni.

Za jedno je takvo velika većina Britanaca saznala putem poznatog kviza. Točan odgovor zaprepastio je i samog voditelja.

Pitanje u kvizu Chase (Potjera) glasilo je: "U nogometu, ako postignete izravan slobodni udarac u svoju mrežu, što mora biti dosuđeno?''

Ponuđeni odgovori bili su:

A gol
B indirekt
C udarac iz kuta

Postava podcasta Utakmicu po utakmicu Podcast Utakmicu po utakmicu od ove sezone gledajte na gol.hr-u! divider

Voditelj Bradley Walsh nekad je bio profesionalni nogometaš Brentforda i kad je natjecateljica napamet rekla da je odgovor C, ovaj se počeo smijati.

''Udarac iz kuta? Zašto si to odgovorila? Pa gol je, mora biti gol. Pa ne moraš pratiti nogomet da to znaš. Ako udarac ide tvoj u gol, onda je to autogol.''

No, točan odgovor bio je C. Walsh je bio šokiran, ljudi su se smijali, a oni ispred malih ekrana su zbunjeni vjerojatno počeli putem interneta tražiti odgovor na ovo što su upravo čuli i vidjeli.

I zbilja, prema pravilima nogometne igre, ako momčad iz slobodnog udarca direktno zabije u vlastiti gol, bit će dosuđen udarac iz kuta za protivničku momčad. Pokušaj sprečavanja namještanja utakmica ili što god bio razlog takvom pravilu, činjenica je kako ono uistinu postoji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider