Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Moramo priznati da su bolji"

Pique se prvi put naklonio Realu, hladan tuš stigao iz Dortmunda

Dugogodišnji prvotimac Barcelone morao je priznati da je Real trenutno jači te da kriza potresa katalonski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gerard Pique jedan je od tragičara španjolskog Superkupa u kojem se Real vrlo dominantno prošetao pored Barcelone i s ukupnih 5:1 osvojio svoj već drugi trofej sezone. U prvoj utakmici zabio je autogol, a pamti se i trenutak u kojem je završio na podu nakon što ga je driblingom slomio Karim Benzema.

Prve dva službena El Clasica sezone pokazala su da je Real danas na osjetno višoj razini od svog velikog katalonskog rivala. Iako Piqueu nisu strane provokacije na račun svojih velikih rivala, nakon Superkupa morao je priznati da su oni trenutno bolja momčad, a prema vlastitom priznanju, otkad je član Barcelone nije se osjećao inferiorno u odnosu na Real.

''U devet godina koliko sam u Barceloni, ovo je prvi put da se osjećam inferiorno u odnosu na Real. Ovo nije najbolje vrijeme za momčad ni klub. Moramo živjeti s ovim porazom i priznati da je Real trenutno bolji od nas. No, sezona je duga i ima mjesta za napredak'', rekao je Pique nakon utakmice.

Napredak bi prije svega trebala ostvariti uprava Barcelone koja zasad nije dovela nijedno adekvatno pojačanje, iako su najavljivali prometno ljeto i osjetno snažniju Barcelonu u novoj sezoni. Zasad su uspjeli dovesti tek Paulinha za 40 milijuna eura, na što su navijači poludjeli i na društvenim mrežama pokrenuli kampanju za odlazak uprave na čelu s predsjednikom Josepom Marijom Bartomeuom.

Iz Barce tvrde da su Coutinho i Dembele blizu, iz Borussije tvrde suprotno

Da je ljutnja navijača opravdana dalo je naslutiti i predstavljanje Paulinha koji se nije baš proslavio svojim vještinama s loptom. No, u Barceloni tvrde da je dolazak velikih pojačanja samo pitanje vremena, a njihove glavne mete su Phillippe Coutinho i Ousmane Dembele.

"Dembele i Coutinho su vrlo blizu dolaska. Nadam se kako će iduće sezone biti naši igrači," kazao je generalni menadžer katalonskog velikana Pep Segura za španjolsku televiziju.

To je prvi put da je netko od Barcinih čelnika javno potvrdio interes za Coutinha i Dembelea. Liverpool i Borussija do sada su odbijali sve ponude s Camp Nou. Posljednja Barcina ponuda za 25-godišnjeg Brazilca je iznosila 100 milijuna eura, no Liverpool nije želio popustiti. Za sada ne popuštaju niti u Dortmundu.

"Ne znam o čemu Segura govori. Barcelona se nije niti milimetar približila transferu," kazao je izvršni direktor dortmundskog kluba Hans-Joachim Watzke.

Brazilac se trenutačno oporavlja od ozljede leđa i nije nastupio u posljednje dvije utakmice, a navodno je od vodstva Redsa zatražio transfer u Barcelonu putem e-maila. Dembele je trenutačno suspendiran jer se nije pojavio na treningu nakon što je nestao i navodno u Barceloni pregovarao oko transfera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider