Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oproštaj sve bliži

Pique je fotografijom ''prevario'' svijet: Ovo je njegovo objašnjenje

Čini se kako najveća ovoljetna transfer-trakavica nije ni blizu gotova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni svijet iz dana u dan prati najgledaniju ovoljetnu sapunicu s Neymarom u glavnoj ulozi. Ako napusti Barcelonu i prijeđe u PSG, bit će to uvjerljivo najveći transfer u povijesti, više nego dvostruko veći od Pogbinih 105 mlijuna eura (Monaco je zasad demantirao dogovor s Realom oko Mbappea).

Radi se o sumanutoj cifri od 222 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula u njegovu ugovoru s Barcom. Ako se pitate kako je to moguće s obzirom na UEFA-in financijski fair-play, katarski šeici uspjeli su naći rješenje, odnosno novo sponzorstvo države Katar od 200 milijuna eura koliko bi PSG zbog Brazilca dobio za promociju SP-a u toj zemlji.

Prije tri dana navijači Barcelone mislili su kako je opasnost prošla. Gerard Pique objavio je na Instagramu fotografiju s Neymarom uz poruku ''Ostaje''. Svi znaju tko je Pique u katalonskom klubu i cijeli je svijet mislio kako ovaj ne lupa napamet. No ispostavilo se da je Pique ''prevario'' svijet.

''To je bilo moje osobno mišljenje, ništa službeno. Na kraju krajeva, to on mora objaviti, a ovo je samo moja želja'', rekao je jučer na press- konferenciji u Washingtonu Pique.

''Mislim da nije u pitanju novac. Ako se radi o sportskim razlozima onda mislim da nema boljeg mjesta na svijetu od Barce. Ako je u pitanju uloga u momčadi, mogu razumjeti jer tu je najbolji na svijetu svih vremena'', dodao je Pique i savjetovao Brazilcu da ne ide u ligu poput francuske.

Dio se španjolskih medija nakon njegove fotografije odmah raspitao kod bliskih ljudi iz Neymarova okruženja, a oni su bili iznenađeni Piqueovom objavom. Mediji iz Katalonije pozivali su Brazilca da potvrdi ostanak, a ovo objašnjenje koje smo čuli znači da on nije odlučio ide li u Pariz ili ostaje.

Barca ne želi ništa prepustiti slučaju te u Engleskoj dogovara veliki transfer Phillipea Coutinha iz Liverpoola koji bi mogao iznositi čak 90 milijuna eura. No najveće pojačanje Blaugrani sigurno bi bio ostanak nogometaša kojem se predviđa da uskoro postane najbolji na svijetu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider