Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pregazili konkurenciju

Slavna braća vode dva lidera: Jedan sanja šokantni naslov, drugi vraća sad već kultni klub u elitu

Kao igrači bili su opasni napadači, a sjajno im ide i kao trenerima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijanje za autsajdere ima posebnu draž, a teško je bilo pronaći većeg autsajdera od talijanskog Beneventa u sezoni 2017./2018.

Vještice su srušile rekord Liga petice – usput i rekord Serije A - za najgori start u povijesti. Nakon 14 kola još su bili na nuli u rubrici bodova, a onda su napokon prekinuli crni niz u filmskom raspletu.

Prvi bod u filmskom raspletu

Igrala se sudačka nadoknada i Milan je vodio 2:1, a heroj je postao vratar Alberto Brignoli, koji je stigao na korner i glavom efektno pospremio loptu u mrežu pored kolege Gianluigija Donnarumme.

gol expired Novi fantastičan rezultat Filipa Zubčića: Drugi u Hinterstoderu, iza nedodirljivog Pinturaulta! divider

Benevento je do kraja očekivano ispao, ali postali su klub koji je pokupio mnoge simpatije. Čak i na našim prostorima, na kojima tako još uvijek djeluje popularna Facebook stranica Benevento Balkan Fans. Jednostavno, ima nešto u navijanju za momčad koja svaki bod slavi kao osvojeni Scudetto.

Tri godine i tri mjeseca kasnije, Benevento je jako blizu povratka u elitu. Momčad legendarnog Pippa Inzaghija vodeća je u Serie B s čak 17 bodova više od drugoplasiranog Frosinonea i bilo bi pravo čudo kada bi to prosuli u preostalih 12 kola.

Obiteljski ručak u obitelji Inzaghi mogao bi biti susret šampiona

Sjajnu sezonu za obitelj Inzaghi upotpunio je i Pippov brat Simone, trener vodeće momčadi Serije A Lazija, senzacije talijanskog, ali i europskog nogometa.

gol expired Prepucavanje Piquea i Ramosa nakon El Clasica: Teške riječi Piquea o igri Reala, stigao brz odgovor divider

Zbog koronavirusa odgođen je derbi najvećih konkurenata za naslov Juventusa i Intera, pa će Lazio neko vrijeme, makar s utakmicom više, imati priliku s vrha gledati ostatak Italije. Plavi dio Rima nadat će se da mogu nekako izdržati do kraja i da će tamo biti i nakon zadnjeg kola te na taj način prekinuti dominaciju Juventusa.

U takvom raspletu gorio bi monumentalni Olimpico, kao i omaleni Stadio Ciro Vigorito, a obiteljski ručak u obitelji Inzaghi bio bi susret braće osvajača dviju najviših liga talijanskog nogometa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider