Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Piksi bez dlake na jeziku

Srpski izbornik i slavna Zvezdina zvijezda o regionalnoj ligi: "To je mlaćenje prazne slame, i Hrvati i Srbi žele samo svoje lige"

Izbornik reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentirao je najnovije spekulacije oko pokretanja regionalne lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dragan Stojković Piksi u razgovoru za tamošnje medije otkrio je da je preuzeo klupu srpske reprezentacije djelomično i zbog ideje izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu.

"Jedan od razloga u mojim razmišljanjima kada se došlo na ideju da postanem izbornik je bio stadion. Nagovještaj izgradnje nacionalnog stadiona i nešto što bi trebalo biti lijepo... Takav objekt nedostaje Srbiji i Beogradu", kazao je Stojković, koji se potom osvrnuo na ponovne spekulacije o eventualnom pokretanju regionalne lige, koje je potakla neuspješna ideja pokretanja Superlige.

"Ne mislim ništa o tome. Kao što ne mislim ništa o tome već zadnjih 20 godina. Stalno je priča oko toga, kao i s ovom Superligom, pa vidim kako je završila. Ja sam sportaš, obožavam sve sportove, košarku, boks, vaterpolo, bilo što, ali uz respekt svima, ako ih uspoređujete s nogometom, mislim da je to pogrešno. Nogomet ima jak utjecaj na društvo. To je sport mase. Lako je iskontrolirati dvoranu, bilo koji drugi događaj, ali kada je stadion u pitanju, kada je navijačka strast u pitanju, nogomet je puno teži", kaže Stojković i dodaje:

"Svjedoci smo gdje živimo, u kakvom podneblju. Ovo je mjesto jedne bivše velike zemlje i tu su strasti još valovite kada su navijači u pitanju. Bilo ih je i onda. Ali uz sve što se događalo na tlu bivše nam zemlje, mislim da još nismo spremno za tako nešto. Postavlja se pitanje organizacije, gdje će biti sjedište toga, tko će rukovoditi. Možda regionalna liga u nekom periodu uspije, ali ne tako brzo. Ako većina bude za to, naravno da ću podržati. Ali u ovom momentu mlatimo praznu slamu, to je rekla-kazala, netko će iz Zagreba reći jedno, iz Sarajeva, Ljubljane i drugih centara će reći nešto drugo pa ćete vi mediji imati materijala da vrtite tu priču, ali u praksi je to teže. Mislim da su ljudi dosta neiskreni jer sam siguran da žele zadržati svoje nacionalne lige. Hrvatska liga, crnogorska liga, naša liga - svi želimo i dalje imati svoj nogomet. Regionalna liga je lijepa tema za priču, ali po meni je malo teže ostvariva", zaključio je Stojković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider