Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova uloga

Petković se preporodio na novoj poziciji, jedan suigrač omogućio mu je da šamara asistencijama

Bruno Petković u posljednje vrijeme igra zbilja odlično i vuče Dinamo u utrci za naslov prvaka.

U novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu komentirali su odluku trenera Dinama Sergeja Jakirovića da krene s dva napadača od prve minute u utakmicama polufinala Kupa s Hajdukom i prvenstvenom srazu s Istrom 1961.

"Stvarno je logična ta promjena sustava da igraš s dva napadača jer koliko se prostora Petkoviću otvorilo, koliko on šamara tim asistencijama, koliko razigrava i zapravo je dosta daleko od gola, na onoj poziciji koja mu očito više odgovara nego da je u vrhu napada. To što je Kulenović istrčao za njega na Poljudu, koliko mu je dao zraka, to je nevjerojatno. Inače bi Petković imao dva stopera kod sebe i morao bi cijelo vrijeme igrati s njima na leđima", komentirao je Mateo Pukšar.

"Dobro je imati više varijanti, ovisno o protivniku moći ćeš se prilagođavati. Dobro da je ovaj sustav položio ispit, i to na velikoj pozornici. Drago mi je zbog Kulenovića, to što on ima dobije se rođenjem, odgojem, a kad si pomiren s ulogom u kojoj jesi, to je blagodat za igrača, za suigrače, za trenera. On s jednakim žarom igra na Ponikve - Dinamo u Gajnicama, to je zanimljiva priča o upornosti", rekao je Ivan Ljubić.

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider