Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spreman za novi korak, ali...

Dani Olmo poslao ohrabrujuću poruku za sve navijače Modrih: "Trenutno razmišljam samo o Dinamu"

Nogometaši Dinama svjesni su da moraju bolje ako žele izboriti Ligu prvaka te vjeruju da prava forma tek dolazi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz možda malo više problema nego što se to očekivalo nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su prolaz u 3. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Nakon pobjede 2:0 u Gruziji Modri su u uzvratu pred "praznim" Maksimirom slavili s 3:0, ali pobjeda je izborena tek u završnici.

"Mislim da je najbitniji prolaz dalje. Nije bilo lako, pokazali su da nisu bezazlena ekipa", kazao je Mislav Oršić nakon što je Dinamo ukupnim rezultatom 5:0 izborio plasman u 3. pretkolo Lige prvaka.

Oršić svjestan da moraju bolje za Ligu prvaka

Oršić je u obje utakmice protiv gruzijskog prvaka bio strijelac, a u prvom susretu izborio je i kazneni udarac.

"Moramo nastaviti raditi i truditi se, posebno za sljedeću utakmicu kako bi se probali kvalificirati u Ligu prvaka, što svi želimo."

Dinamo je Gruzijce ugostio pred praznim tribinama jer je UEFA kaznila hrvatskog prvaka zbog upotrebe pirotehnike, blokiranih stepenica i rasističkog ponašanja tijekom utakmice protiv Benfice. Bio je dozvoljen posjet tek djeci do 14 godina.

"Čuli smo podršku djece s tribina, lijepo su navijali. Nadamo se da će biti više navijača na idućim utakmicama, posebno na europskim," dodao je Oršić.

gol expired Dinamo mora zadržati Olma barem do kraja kvalifikacija: Modri bez Danija dosta slabiji divider

Petković priznao da je očekivao bolji Dinamo

Odličnu partiju pružio je i Bruno Petković, koji je poput Oršića bio strijelac u obje utakmice, a u zagrebačkom ogledu upisao je i asistenciju.

"Možda su svi nekako očekivali više. Mi nismo igrali s pola snage, nego smo igrali bez puno rizika. Utakmicu smo pokušavali polako i sigurno privesti kraju. Kasnije smo zabili pogotke, donijeli si mir i dodatni motiv za dalje," kazao je Petković te je prokomentirao i svoj nastup:

"Zadovoljan sam i pokušavam biti što više koristan za ekipu."

Dinamov napadač osvrnuo se i na igru gruzijske momčadi.

gol expired Bjelica: "Olmo je armirani beton u glavi, a Petković je shvatio neke stvari" divider

Olmo poslao ohrabrujuću poruku navijačima

"Na papiru je Saburtalo mnogo lošiji nego što zapravo jesu. Napravili su nam puno poteškoća, vole igrati, imaju dobrog trenera i ekipu. Dobri su i čestitke na otvorenom gardu u obje utakmice."

Među strijelce se upisao i sjajni mladi Španjolac Dani Olmo, koji je u prvom nastupu ove sezone zabio gol i imao asistenciju.

"Jako sam sretan zbog asistencije i pogotka. Trebam trenirati i raditi, imao sam samo tjedan dana otkad sam se vratio. Sve će doći... Sretan sam zbog minutaže i pobjede večeras. Bilo je lijepo čuti male navijače s tribine, čuli smo ih na terenu. Vjerujem da ćemo imati puno navijača uz nas u idućim utakmicama. Cilj kluba i svih nas je plasman u Ligu prvaka, borimo se za to svi zajedno," kazao je Olmo pa prokomentirao i ono što sve zanima – njegov ostanak ili odlazak.

"Imam ugovor do 2021. godine i vidjet ćemo što će biti. Razgovarat ću s ljudima u klubu. Mislim da sam spreman za novi korak u karijeri, ali trenutno sam igrač Dinama i samo o tome razmišljam."

gol expired Trener Saburtala: Odigrali smo jako dobro. Da smo prvi zabili... divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider