Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne razmišlja o transferu

Petković nakon godine iz snova: ''Dolazak u Dinamo bila mi je prekretnica u karijeri''

Da nije bilo Dinamova ispadanja iz Europe, teško da bi ova godina mogla biti bolja za napadača Modrih Brunu Petkovića, koji je u anketi tportala proglašen najboljim nogometašem godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Debitirao sam u reprezentaciji, zabio sam pogodak u važnoj utakmici protiv Slovačke, zabio sam gol u Ligi prvaka. Jako puno toga dobroga mi se dogodilo u 2019. godini i teško mi je izdvojiti neki poseban trenutak", kazao je Bruno Petković te dodao:

"Nadam se da će iduća godina biti još bolja. Nastavljam raditi maksimalno, neću se zadovoljiti s individualnim nagradama. Uvijek u životu težim tome da budem bolji iz dana u dan i vjerujem da iduća godina može biti još bolja."

Petković je otkrio kako su mu govorili da je povratak u Dinamo iz Italije korak unazad u njegovoj karijeri. No priznao je kako je dolazak u Maksimir bila prekretnica u njegovu životu.

"Dolazak u Dinamo bila je prekretnica u mojem životu i karijeri. Po nekima je to bio korak unazad, ali shvatio sam da moram nešto promijeniti, znao sam da u Italiji više ne ide", kazao je.

Petković je u Italiji proveo šest godina (2012-2018) te je promijenio sedam klubova. Igrao je za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus, Trapani, Veronu i Bolognu. No ključnim se pokazao povratak u domovinu. U nešto više od godine dana od relativno nepoznatog igrača došao je do statusa prvotimca hrvatske reprezentacije.

"Moj cilj je bio igrati za reprezentaciju, možda nisam vjerovao da će sve dogoditi tako brzo, ali uvijek sam vjerovao u svoje kapacitete. Uz puno rada i sportske sreće to mi se i poklopilo. Bilo je puno nepravdi tijekom moje karijere, sada mi se to vratilo na najbolji način", dodao je.

gol expired Kapetani izabrali: Bruno Petković proglašen najboljim u 2019. godini divider

Kazao je kako ne razmišlja previše o nastavku karijere u nekom drugom klubu, premda je iskreno priznao kako je san svakog igrača završiti u nekom od velikih klubova.

"Želja svakog igrača je završiti u nekom svjetskom top klubu, ali nemam nikakve informacije o tome. Lijepo mi je u Dinamu, ovdje su mi obitelj i prijatelji i nemam razloga za odlazak", rekao je Petković.

Otkako je u ožujku ove godine debitirao za hrvatsku reprezentaciju, Petković u dresu Vatrenih igra sjajno. U osam nastupa zabio je pet golova. Idućeg ljeta svjetske doprvake očekuje Europsko prvenstvo, ogledi u skupini protiv Engleske, Češke te nekoga iz kvarteta Norveška, Srbija, Škotska, Izrael.

"Na Europskom prvenstvu nema laganih skupina. Protiv Engleske neće biti lako, radi se o odličnoj momčadi, međutim svjesni smo i svoje snage", kazao je.

"Mi smo druga reprezentacija na svijetu i vjerujem da protiv nas nitko nije veliki favorit."

Kazao je kako u reprezentaciji nitko ne postavlja nikakve imperative.

"Imamo kvalitetu za veliki rezultat, ali nema imperativa ponavljanja rezultata iz Rusije", kazao je Petković.

Na oproštaju od ove polusezone, nogometaše Dinama u srijedu na stadionu Maksimir očekuje odgođeni ogled protiv Rijeke. Modri vode na ljestvici s 44 boda, Hajduk je drugi s devet bodova manje, dok Rijeka na trećem mjestu ima 10 bodova minusa.

"Premda će to biti zadnja utakmica ovog dijela sezone u nju ulazimo maksimalno spremni i koncentrirani. Svjesni smo snage Rijeke, to je odlična ekipa, ali uvjeren sam kako će naša kvaliteta prevagnuti", kazao je na kraju.

gol expired Jedan Vatreni će biti domaćin na Euru: Hrvatska u njegovom gradu igra dvije utakmice divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider