Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Invazija Vikinga

Petina države želi u Rusiju: Hrvatsku čeka paklena atmosfera!

Islandski nogometaši po prvi puta u povijesti će zaigrati na Svjetskom prvenstvu, a skoro 70 tisuća Islanđana želi tome uživo svjedočiti.

Navijači Islanda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Više od 70 tisuća Islanđana ili petina stanovništva te male zemlje želi kupiti ulaznice i putovati u Rusiju na Svjetsko nogometno prvenstvo, kazala je islandska veleposlanica u Rusiji Berglind Asgeirsdottir za rusku agenciju Tass.

Islandski nogometaši po prvi puta u povijesti će zaigrati na Svjetskom prvenstvu, a skoro 70 tisuća Islanđana želi tome uživo svjedočiti. Island je jedna od najmanjih država svijeta po broju stanovnika, ima ih svega 350 tisuća, a svi su zaluđeni nogometom. Na prošlom EURU u Francuskoj islandski navijači su bili pravi hit, a njihov osobeni stil navijanja i vikinški pokliči ušli su u povijest.

Islandska veleposlanica naglasila je kako je njezina najvažnija zadaća osigurati ulaznice i pomoći svojim sunarodnjacima u pronalaženju smještaja u Rusiji jer je interes u domovini ogroman.

Islanđani su u skupini s Hrvatskom, Argentinom i Nigerijom, a igrat će na stadionima u Moskvi, Volgogradu i Rostovu na Donu. Nogometaši sa samog sjevera Europe imat će kamp u crnomorskom ljetovalištu Gelendžik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider